Gonzo (circus) #180 is uit de persen gerold!​

Gonzo (circus) #180 bevat ditmaal interviews met de duistere folksupergroep ØXN, het undergroundicoon Zea (a.k.a. Arnold de Boer), Rewire-artiesten als Liliane Chlela en Youmna Saba, en de laatste essays van het tweede Klank&Komma-schrijflab.

MTG#166 - (c) Janine Hendriks
GC180 Cover
GC180 Cover

Coverstory: ØXN

ØXN’s debuutplaat ‘CYRM’ sloeg op de Gonzo (circus)-redactie in als een bom. We spraken de band over hun duistere album, waarop het vrouwelijke perspectief een belangrijke rol toebedeeld krijgt.

Festivalspecial: Rewire

Voor de aanstaande editie van Rewire is Gonzo (circus) weer de diepte ingedoken. We spreken artiesten die op het festival te zien zijn (Liliane Chlela en Youmna Saba) en helpen je via onze Gonzoroute door de line-up te navigeren.

Interview: Zea

We lopen met Arnold de Boer, ook wel bekend onder de naam Zea, langs zijn muzikale luistergeschiedenis: van Sinéad O’Connor via Sonic Youth naar Aphex Twin.

Klank&Komma

In de tweede ronde essays voor het Klank&Komma-schrijflab in samenwerking met het Concreet en Domein Voor Kunstkritiek lees je over een alomtegenwoordige bromtoon, over ordeningsprincipes in de muziek en het leven zelf, en over acht uit klankherinneringen volgende gebeurtenissen.

En verder ...

… is Kneecap genadeloos zichzelf, biedt Billy Bultheel een synthese van zijn oeuvre, kijkt Arturo Kameya met de kennis van Peru naar het leven in het Westen en biedt Ka Baird een test in uithoudingsvermogen.

… laat Moritz von Oswald computers zingen, vindt Karnabahar screamo in folk uit het Midden-Oosten en de Balkan, zet Great Falls voet aan de grond in Europa en wil Vaag de ‘punk’ terug in ‘postpunk’ steken.

… wordt in ‘Ulyap Songs’ etnografisch onderzoek politiek, belichten we de historische waarde van Zyklome A en organiseren Johannes Mevis, Marie De Broeck en Pepijn Gyssels onorthodoxe evenementen.

MTG#166 - (c) Janine Hendriks
cd

Wil je graag horen waarover Gonzo (circus) schrijft?

Onze Mind The Gap CD #160 schijnt het licht op experimentele elektronica, verzengende noise oen gierende rock. Ook deze editie van Mind The Gap bewijst: alle wegen leiden naar dronen.

Shop onze nieuwste editie

GC #180

(mrt/apr 24)

Abonneer je

GC180 Cover
6x

Jaarabonnement

6 edities - zonder MTG
vanaf €34,44 voor nieuwe abonnees!
2de jaar: vanaf € 63,44
GC180 Cover
6x
cd

Jaarabonnement

6 edities - met MTG
vanaf €34,44 voor nieuwe abonnees!
2de jaar: vanaf € 63,44
GC180 Cover
6x

Cadeau abonnement

6 edities - zonder MTG
vanaf €34,44 voor nieuwe abonnees!
2de jaar: vanaf € 63,44

Dé vier redenen om je meteen te abonneren!

De prijs van een jaarabonnement bedraagt € 63,44 (6 edities). Abonnementen gaan steeds in vanaf de volgende editie en worden automatisch met een heel jaar verlengd. Betaal je via automatische incasso? Dan krijg je een bijkomende korting van € 4,45.

Voor vragen over betaalwijze, factuur of bezorging, voor adreswijzigingen en opzeggingen kun je contact opnemen met klantenservice@virtumedia.nl.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!