728x90 MM

Gonzo (circus) #181 is uit de persen gerold!​

Voor Gonzo (circus) #181 interviewden we avant-garde rockicoon Kim Gordon, Les Savy Fav-frontman Tim Harrington en kunstenaar Tramaine de Senna, onderzochten we verschillende muziekgemeenschappen en -geschiedenissen, en stelden we een Gonzo-gids voor de festivalzomer samen.

Mind The Gap - (c) Janine Hendriks
GC181 Cover
GC181 Cover

Interview: Kim Gordon

Het trap-album ‘The Collective’ van noiserock-veteraan Kim Gordon kwam uit een onverwachte hoek, maar klinkt meedogenloos zelfverzekerd. Toch waren de intenties erachter minder doelgericht dan je zou denken.

Festivalsgids 2024

Met Gonzo (circus)’ Festivalgids van 2024 onder het arm kunnen zij die nog twijfelen vol vertrouwen de komende zomer te lijf. Want of je nu in bent voor platgetrapte festivalvelden, de concrete jungle van een stadsfestival, een volle bak herrie of je op wil laten gaan in jazzimprovisatie, er valt dit festivalseizoen weer genoeg te beleven.

Interview: LAIR

Indonesische LAIR trekt rond om via hun razende psychedelica verhalen te vertellen uit hun woonplaats Jatiwangi. De groep put inspiratie uit mythes, tradities en geluiden om hen heen, en brengt met uit klei gemaakte instrumenten hedendaagse en traditionele muziek samen.

Bij Voorbeeld: Tim Harrington

IWe voelen Les Savy Fav-frontman Tim Harrington aan de tand over waar hij zich de laatste grofweg tien jaar mee bezig heeft gehouden, en ontdekken hoe een spookhuis, Tove Jansson en een diagnose van bipolaire stoornis hem de laatste jaren gevormd hebben.

En verder ...

… trekt het Indonesische LAIR met hun razende psychedelica rond om verhalen te vertellen, reflecteren Ibelisse Guardia Ferragutti en Frank Rosaly op hun culturele achtergrond en werkt Natasha Pirard met eindeloos veel spoelen tape.

… vindt Bianca Scout het midden tussen kerkbank en dansvloer, bespreken we met Siri Beerends de antropomorfisatie van de machine en de machinisering van de mens, en deelt Tramaine de Senna haar fascinatie voor vazen en materiële cultuur.

… voedt Príncipe Discos een stille batida-revolutie, verandert USA Nails van werkwijze, en blijft Texoprint ook onder een andere naam experimenteren.

Mind The Gap - (c) Janine Hendriks
cd

Wil je graag horen waarover Gonzo (circus) schrijft?

Onze Mind The Gap CD #160 schijnt het licht op experimentele elektronica, verzengende noise oen gierende rock. Ook deze editie van Mind The Gap bewijst: alle wegen leiden naar dronen.

Shop onze nieuwste editie

GC #181

(mei/jun 24)

Abonneer je

GC181 Cover
6x

Jaarabonnement

6 edities - zonder MTG
vanaf €34,44 voor nieuwe abonnees!
2de jaar: vanaf € 63,44
GC181 Cover
6x
cd

Jaarabonnement

6 edities - met MTG
vanaf €34,44 voor nieuwe abonnees!
2de jaar: vanaf € 63,44
GC181 Cover
6x

Cadeau abonnement

6 edities - zonder MTG
vanaf €34,44 voor nieuwe abonnees!
2de jaar: vanaf € 63,44

Dé vier redenen om je meteen te abonneren!

De prijs van een jaarabonnement bedraagt € 63,44 (6 edities). Abonnementen gaan steeds in vanaf de volgende editie en worden automatisch met een heel jaar verlengd. Betaal je via automatische incasso? Dan krijg je een bijkomende korting van € 4,45.

Voor vragen over betaalwijze, factuur of bezorging, voor adreswijzigingen en opzeggingen kun je contact opnemen met klantenservice@virtumedia.nl.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!