728x90 MM

Over Gonzo (circus)

Wat is Gonzo (circus)?

Gonzo (circus) is een papieren tijdschrift dat zes keer per jaar verschijnt. Daarnaast is het een website met blog, recensies, achtergrondverhalen, series en meer. Ook is het een verzameling eigenzinnige professionals die programma’s met muziek en andere kunstvormen (co-) cureren, debatten initiëren en cultuurliefhebbers op andere wijzen inspireren.

Gonzo (circus) brengt nieuwswaardige inhoud zonder krampachtig hip te worden; elders wordt al genoeg gesproken over namen en geluiden die u reeds vertrouwd in de oren klinken. Gonzo (circus) wil hierop een aanvulling bieden met verrassende keuzes waarvan wij vinden dat ze ook gehoord en gezien mogen worden.

Muziek maakt de hoofdmoot uit van ons geschreven aanbod, maar onvermijdelijk duiken er ook beschouwingen op over kunst, media en maatschappij. We overstijgen de waan van de dag door context en een historisch perspectief te bieden. We verbinden de lijntjes over hokjes en grenzen heen, met boeiende artikelen, scherpe reviews en diepgaande interviews.

Gonzo (circus) claimt geen hoogste oordeel, al onze schrijvers voelen zich hoogstpersoonlijk betrokken bij hun onderwerp. Want hoe gevarieerd onze muzikale smaak ook is, wat uiteindelijk elke Gonzo (circus)-journalist verbindt is een liefde voor muziek en kunst – een passie die doorklinkt op elke pagina van het tijdschrift.

Gonzo (circus) werd opgericht in 1991 in Belgisch-Limburg. Al snel verhuisde de redactie naar Leuven, van waaruit het werkingsgebied van Gonzo (circus) zich uitbreidde tot het hele Nederlandse taalgebied. Intussen is Gonzo (circus) vanuit Brussel tot in de vezels een Vlaams-Nederlandse organisatie die zich op onafhankelijke wijze richt op nieuwe, vernieuwende, experimentele muziek, kunst, cultuur en meer.

Wie is Gonzo (circus)?

Gonzo (circus) wordt gemaakt door:

Hoofdredacteur: Tijs Heesterbeek
Managing director: Claïs Lemmens
Redactiesecretaris: Tomas Busser
Redactie: Stijn Buyst, Serge De Pauw, Diederik van Vaerenbergh en Tijs Heesterbeek
Electroredactie: Katrien Schuermans, Madelon van Honk, Tomas Busser
Kunstredactie: Lieke Van der Made, Lisa van Vliet, Maarten Buser
Eindredactie en correctie: Tomas Busser, Stijn Buyst, Lisa van Vliet, Serge De Pauw en Tijs Heesterbeek
Lay-out: Janine Hendriks (kaftwerk.nl) en Thomas & Jurgen (thomasenjurgen.nl)
Samenstelling Mind The Gap: Katrien Schuermans en Tomas Busser
Website en communicatie: Bouke Mekel en Justin Scholtze
Bestuursorgaan: Matthias Bunneghem, Renate Coen, Marlies Timmermans

Gonzo (circus) wordt uitgegeven door Gonzo Circus vzw i.s.m. Virtùmedia B.V.

Wat deed Gonzo (circus) al in het verleden?

We organiseerden optredens bij de Beursschouwburg, Les Ateliers Claus, WORM en De Brakke Grond, en de Mind The Gap Nights bij het Internationaal Film Festival Rotterdam en Klappei. In het verleden vond je ons als (co)-curator bij onder andere Mediamatic, Muziekgebouw aan’t Ij en AND&. Onze medewerkers delen graag hun kennis door lezingen te geven en het modereren van debatten zoals onder andere op Incubate, CTM, Meakusma Festival en Todays Art. En omdat we niet van grenzen en hokjes houden, organiseerden we ook geregeld netwerkevents voor Vlaamse en Nederlandse professionals onder de naam Landlopers.

Zelfs de meest spraakmakende dwarsligger moet érgens beginnen. Zo heeft een aantal bekende/beruchte schrijvers en media-figuren voor Gonzo (circus) geschreven. In de colofons van 28 jaargangen treffen we onder andere Dirk Swartenbroeckx (DJ Buscemi), Dave Peters (radiomaker), JMH Berckmans, Kris Verdonck, Rudi Laermans (socioloog KULeuven), Didi de Paris (dichter), Sam Steverlynck (hoofdredacteur (h)ART), DJ Marcelle van Hoof, Lieven Verstraete (journalist), Simon Vinkenoog (dichter), Marc Schuilenburg (criminoloog en publicist) en bekroond auteur Sanne Huysmans!

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!