728x90 MM

FAQ

Veelgestelde vragen

Wat is de juiste naam van jullie magazine?

Officieel heet ons magazine Gonzo (circus).

Gonzo (circus), wat betekent dat?

De naam van ons blad is sinds 2003 officieel Gonzo (circus). Met dat statement wilden we duidelijk maken dat er een nieuw tijdperk aanbrak. De wilde jaren waren voorbij, Gonzo (circus) werd volwassen. Vaak wordt onze naam echter nog gewoon afgekort tot ‘de gonzo’. Het mag, maar om velerlei redenen is het niet zo handig. Het Italiaanse woord ‘gonzo’ betekent ‘gek’ of ‘onbezonnen’. En google maar eens gonzo.com! We hebben trouwens een goede reden om het achtervoegsel “(circus)” te behouden. Journalist Hunter S. Thompson ijkte het begrip ‘gonzo journalism’. In de meest psychedelische scene uit zijn boek ‘Fear and Loathing in Las Vegas’ trekt het hoofdpersonage naar The Gonzo Circus, een hotel en casino dat als thema ‘circus’ heeft. Je ziet: we blijven trouw aan onze inspiratie met een slinkse referentie!

Is Gonzo (circus) nu Vlaams of Nederlands?

Experiment en vernieuwing vonken op grenzen! Daarom is Gonzo (circus) sinds de oprichting in 1991 zowel Vlaams als Nederlands. Onze medewerkers komen uit Vlaanderen en Nederland en wij besteden aandacht aan initiatieven, muzikanten, kunstenaars, denkers en doeners uit het hele Nederlandse taalgebied. Daardoor bezigt Gonzo (circus) Algemeen Nederlands met een eigen, unieke mélange van Vlaams en ‘Hollands’. We hebben wel een Belgische organisatiestructuur en genieten de ondersteuning van de Vlaamse overheid.

Wie leest Gonzo (circus)?

Onze groeiende gemeenschap bestaat uit lezers geïnteresseerd in nieuwe, hedendaagse, experimentele muziek en cultuur (vinylsnobs, dwangmatige concert- en festivalbezoekers, kunstliefhebbers, ontwerpers, noem maar op), muzikanten en gepassioneerde professionals.

Hoe komt het dat jullie Mind The Gap niet de nummering van Gonzo (circus) volgt?

Gonzo (circus) #150, maar Mind The Gap #137. Kunnen we niet tellen? Toch wel, maar de eerste Mind The Gap cd vond je pas bij Gonzo (circus) #13, vandaar het verschil. Op de koop toe werd in 2020 een Mind The Gap overgeslagen, als noodsignaal na stijgende materiaalprijzen en de covid-19-crisis. Onze Mind The Gap loopt dus veertien edities achter.

Kan ik werken bij Gonzo (circus)?

Natuurlijk. Lees alles over lopende en spontane sollicitaties op deze pagina.

Ik wil in Gonzo (circus) adverteren, kan dat?

Natuurlijk. Lees even eerst hier alle informatie over adverteren.

Ik zoek een spreker, auteur, dj, curator of moderator, kan ik bij jullie terecht?

Alles over kennisdeling, talentontwikkeling, co-creatie, coproductie vind je hier.

Ik wil Gonzo (circus) verkopen in mijn winkel of dagbladhandel, kan dat?

Natuurlijk. Ga naar ons contactformulier en laat je bericht achter. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wat moet ik doen om in jullie magazine te komen met mijn creatie?

Lees eerst onze redactionele richtlijnen hier, en neem dan contact op met ons via het contactformulier.

Ik woon in het buitenland. Kan ik een abonnement afsluiten?

Zeker. Ga naar het contactformulier en kies het juiste onderwerp. Virtùmedia zal vervolgens contact met je opnemen.

Vroeger hadden jullie een agenda. Waar is die naartoe?

We hebben bij het lanceren van onze nieuwe website beslist om de agenda achterwege te laten. Het materiaal werd vaak onvolledig of foutief aangeleverd, waardoor onze website slordiger werd. Wil je graag pleiten voor de comeback van de agenda? Geef ons dan even een seintje via het contactformulier.

Mijn code om Mind The Gap te downloaden werkt niet. Wat nu?

De muzieklicenties die we afsluiten met labels en artiesten zijn in tijd bepaald en erg streng. Meestal krijgen we maar zes maanden de tijd om bepaalde muziek te verdelen onder de Gonzo (circus)-lezers. Het kan dus zijn dat we de gezochte editie van Mind The Gap offline moesten halen. Ben je er wel zeker van dat deze Mind The Gap nog beschikbaar zou moeten zijn, dan heb je misschien te maken met een technisch probleem. Stuur ons een bericht via het contactformulier en dan zorgen we ervoor dat je je muziek alsnog krijgt.

Waar vind ik jullie logo?

Heb je ons logo nodig voor online? Download het hier. Gebruik steeds het volledige logo, knip “(circus)” er niet af. Als je een logo nodig hebt voor druk, neem dan contact met ons op en vermeld de reden alsook het gewenste formaat.

Ik wil graag een stukje uit het tijdschrift delen. Hoe doe ik dat?

Fijn dat je het even navraagt. Omdat er bloed, zweet en tranen in het drukken van een tijdschrift als het onze gaat, hebben we een ‘share-with-care’-beleid opgesteld. Zo beschermen we het werk dat artiesten, labels en schrijvers hierin investeren. Je kan hier alle informatie vinden.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!