728x90 MM

West Wednesdays 11/01: Geluid

Deze maand staat West Wednesdays in het teken van Geluid, een nieuwjaarsprogramma met geluidskunst, beeldende kunst, film en een Tienminutencollege. West Wednesdays is een alliantie van kunstinstellingen en -initiatieven in Amsterdam West | het Hallenkwartier. Iedere tweede woensdag van de maand openen wij van 18 tot 21 uur onze deuren met extra programma in de Hallen, in woonwerkpand Tetterode, op het WG-terrein en op straat; individueel en in samenwerking, voor een breed publiek en in alle mogelijke kunstdisciplines.

West Wednesdays is een maandelijks kunstparcours in het hallenkwartier in het hippe stadsdeel West in Wmsterdam elke tweede woensdag van de maand. Deze maand staat West Wednesdays in het teken van Geluid.

West Wednesday Verwacht een nieuwjaarsprogramma met geluidskunst, beeldende kunst, film en een Tienminutencollege. West Wednesdays is een alliantie van kunstinstellingen en -initiatieven in Amsterdam West | het Hallenkwartier. Iedere tweede woensdag van de maand openen wij van 18 tot 21 uur onze deuren met extra programma in de Hallen, in woonwerkpand Tetterode, op het WG-terrein en op straat; individueel en in samenwerking, voor een breed publiek en in alle mogelijke kunstdisciplines.

De tour start om op 11 januari om 18 uur in de Hallen en komt rond 19.30 uur aan in Tetterode.
Alle info: http://www.westwednesdays.com/

West Wednesdays start het nieuwe jaar in de Hallen. Verzamelen om 18 uur bij kunstuitleen | galerie Beeldend Gesproken waar de tentoonstelling ‘Whispering’ met foto’s van Tess Jungblut te zien is. (Gallery Talk van 19.30 – 20.30 uur over een werk uit deze expositie.)

In de Hallen vertellen curatoren Mette van der Meulen en Daantje Stötefalk van Bellamy Kabinet over hun nieuwe tentoonstelling ‘Briefreliëf’. Het Cliques et Claques interventieteam van Kulter. neemt de tour met guerrilla audio- en geluidsvoorstellingen mee langs bijzondere plekken in Oud West.

Op weg naar de Bellamybuurt stopt de tour onderweg voor de film ‘Crowds’ van Geert Mul & Michel Banabila, uit de collectie van LIMA. We zien een menigte, we horen geluid. Terwijl de intensiteit van de muziek toeneemt, wordt het beeld alsmaar abstracter.

De tour gaat door naar het Bellamyplein en de Elizabeth Wolffstraat waar Bellamy Kabinet de etalages presenteert van kunstenaar/dichter Martijn den Ouden. De Bellamybuurt is een schrijversbuurt en daarom daagde Bellamy Kabinet buurtbewoners uit een briefwisseling aan te gaan met een (nog) onbekende buur. Persoonlijke besognes en hersenspinsels, maar ook kattenbelletjes en lijstjes van de keukentafel werden met elkaar gedeeld. De briefwisselingen en de vluchtige schrijfsels vormden de inspiratie voor de kunstenaar om nieuw werk te maken in de vensters.

Om 20:00 presenteert M4gastatelier het eerste !M4GASTCOLLEGE!. Kunstenaar Zoro Feigl vertelt over zijn verhouding met geluid; hoe haar te omhelzen en haar kracht te gebruiken of te doseren. Zoro Feigl maakt bewegende installaties waarbij een ingenieus mechaniek een ‘eenvoudig’ materiaal als een touw of doek in beweging zet en tot vormen brengt. Met oorverdovend lawaai.
!M4GASTCOLLEGE! is een 10-delige collegereeks van kunstenaars over ‘systemen en methodieken’ en de manier waarop deze een rol spelen in hun werk. De colleges duren 10 minuten en vinden plaats tijdens West Wednesdays in 2017. Na Zoro Feigl volgen er M4gastcolleges van o.a. Esther Polak en Ivar van Bekkum en van Theo Schepens.

Daarna toost West Wednesdays op het nieuwe jaar!

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!