728x90 MM

Nu in de winkel: Gonzo (circus) #128

De zomereditie van Gonzo (circus) ligt vanaf 1 juli voor je klaar. Met o.a. Oake, Neutral, Alexander Rishaug, GABI, Virginia Wing, Gang of Ducks, Helm, Norberto en Natalia Domínguez Rangel. En steeds meer festivals omarmen duurzaamheid: meerwaarde of marketing?

De zomereditie van Gonzo (circus) ligt nu in de winkel en in onze webshop voor je klaar. Met o.a. Oake, Neutral, Alexander Rishaug, GABI, Virginia Wing, Gang of Ducks, Helm, Norberto en Natalia Domínguez Rangel. En steeds meer festivals omarmen duurzaamheid: meerwaarde of marketing?

 

Sara Anke / Janine Hendriks
Sara Anke / Janine Hendriks

Koop nu in onze vernieuwde webshop!

Geen luwte immers op de festivalweides. De interessantste en leukste hebben wij voor je bijeen gezocht. Het viel ons op dat veel festivals luid uitroepen dat ze ‘duurzaamheid’ hoog in het vaandel hebben. Wij wilden wel eens weten of dat werkelijk zo is of dat het praatjes voor de vaak zijn. Biedt duurzaamheid een meerwaarde of is het gewoon marketing?

En op de vruchtbare gronden van de festivals in Vlaanderen, Nederland en daarbuiten groeien intussen vele jonge boompjes. Zoals het Zweedse noise duo Neutral (onlangs nog op het KRAAK-festival), de in Amsterdam woonachtige Colombiaanse componist-muzikant Natalia Domínguez Rangel, de Amerikaanse Gabrielle Herbst (alias GABI, onlangs te zien op The Rest Is Noise), het Britse poptrio Virginia Wing, het Italiaanse collectief Gang of Ducks en het Vlaamse viertal Fluwelen Koord. En op elke festivalweide zorgen volgroeide bomen voor de nodige schaduw, zoals de Noorse muzikant Alexander Rishaug (binnenkort op Incubate met zijn vrienden van Enslaved).

De Mind The Gap-cd staat ook deze keer garant voor een pittige zomerse muzikale cocktail. Ideaal voor bij de bbq, onderweg naar de festivalweide of op je dakterras!

En voor wie tinnitus heeft opgelopen door de luide muziek op de festivals, heeft Harold Schellinx een positieve boodschap: maak er muziek van!

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!