728x90 MM

“Ooit was ik op een festival…” met Paul Devens

Festivals, we krijgen er nooit genoeg van. Hoe zit dat met onze helden? Twee keer per week vertellen ze over hun beste en slechtste festivalervaringen en delen met ons hun ultieme festivaltips. Doe er je voordeel mee op. Aflevering 6: Paul Devens.

Paul Devens op het Radiaator Festival Tallinn. 2011 door Alver Linnamägi
Paul Devens

“Het zijn meerdere festivals die bij mij warme herinneringen oproepen. Meestal zijn ze kleinschalig, met kleine budgetten, vooral met vernieuwende muziek en uit een diep gevoel van urgentie – noem het liefde – georganiseerd. Het UH fest in Boedapest, Radiaator Radio Art Festival in Tallinn, Oddpop in Maastricht is een greep. Maar eigenlijk wil ik het op deze plek over ‘The Twenty-first Annual Festival with no fancy name’ hebben. De plek, ‘Experimental Intermedia’, is de atelierwoning van de organisator en componist/filmer Phill Niblock in Manhattan. Binnen deze omgeving spelen de componisten en musici die uit de hele wereld komen. Prachtige concerten vaak. En daarna napraten in Phill’s keuken.”

Alle genoemde festivals zijn helaas al geweest. Momenteel staan er nog geen nieuwe afleveringen in de planning, maar hou de namen in de gaten!


Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!