728x90 MM

FOTOVERSLAG: Applause

Zaterdagavond in de Botanique. Tussen de donderende beats van Caribou in de tent en de trage zoetheid van Low in de Orangerie was er ook nog Applause in de Rotonde.

De groep kwam er haar nieuwe album ‘Where It All Began’ voorstellen. We wierpen een blik op een Belgische groep die net dat tikkeltje verder gaat en telkens opnieuw zorgt voor een aangename luisterervaring.

Applause is geboren uit de ontmoeting tussen een Franse zanger, Nicolas Ly, en vier Belgische muzikanten, Manuel Roland (gitaar), David Picard (keyboards), Manu Loriaux (bas) en Jeremy Mosseray aan de drum. Die 4 laatste hebben al een tiental jaar samen  gespeeld in een andere musikale opleiding. Samen proberen de muzikanten een ietwat mysterieuze wereld op te roepen. Tijdens het optreden ontdekten we dan ook een mengeling tussen een soort rock chique en zachtheid, introverte en intense momenten. Een vorm van groovy rock ‘n’ roll, verfijnd met de nodige precisie en geleid door de warme en uitgesproken stem van zanger Nicolas Ly.

In elk geval is de toekomst voor de zachte en elegante groep vanaf dit punt helder. De groep nam haar eerste E.P. op in mei 2009. Hun single ‘The Lighthouse’ kwam op verschillende compilaties terecht (Nova Tunes, Les Inrockuptibles 2010). De band maakte naam in de Franstalige muziekwereld en mocht als voorprogramma aantreden van Matthieu Chedid in Brussel. Er verscheen een debuutalbum ‘Applause’ en nu is er dus ook de opvolger ‘Where It All Began’. De muziek is rijper geworden, de connectie tussen de muzikanten is er. Als men zegt dat de kwaliteit van een band af te leiden is aan het tweede album dan zet de band bij deze dus een stap voorwaarts. Wait & See voor het vervolg. Ondertussen konden we hier toch al van genieten.

(Klik op een kleine afbeelding om de galerij te openen)

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!