728x90 MM

EXCLUSIEF: ‘Klankstappen’ – Acht geluidswandelingen om te downloaden

Gonzo (circus) presenteert: ‘Klankstappen’: een unieke collectie geluidswandelingen uit Vlaanderen en Nederland

Klankstappen
Klankstappen

Deze unieke collectie geluidswandelingen kun je hier downloaden.

Een geluidswandeling is een vorm waarin geluidsartiesten de mogelijkheid vinden het zintuig ‘horen’ onder de aandacht te brengen. Een vorm waarmee zij kunnen laten horen wat er allemaal te horen valt als je daadwerkelijk luistert, zoals John Cage dat in de jaren 1950 deed met zijn silent pieces. Een multisensorisch experiment, waarbij de luisteraar performer wordt, of zijn/haar dagelijkse omgeving verandert in een virtuele werkelijkheid.

Acht geluidswandelingen heeft de zoektocht van de afgelopen weken opgeleverd. Geluidservaringen van de eerste geluidswandeling in Nederland in 1987 en een festival twee jaar geleden tot een nieuwe wandeling die op veel meer plekken te lopen is, dan de plek waarvoor die ontwikkeld is. Een verzameling geluidswandelingen met de naam ‘Klankstappen’.

Klankstappen leidt je via je oren door de stad en geeft je een goed excuus de deur uit te gaan. Geluidskunst in de zon – als het even meezit. Acht geluidswandelingen verzameld om op ieder moment door de stad mee te nemen, of om een specifieke plek geheel nieuw te ervaren. In Gonzo (circus) #115 lees je bovendien het begeleidende essay van Danae Bos.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!