728x90 MM

Mixtape Barst

Barsts album 'The Western Lands' werd in Gonzo (circus) #137 lovend besproken. Maar waar luistert Bart Desmet a.k.a. Barst zelf naar? Hij maakte een mixtape voor ons.

Barsts album ‘The Western Lands’ werd in Gonzo (circus) #137 lovend besproken: ‘Dit is een plaat waar over tien jaar nog steeds in volle bewondering over gesproken zal worden.’ Maar waar luistert Bart Desmet a.k.a. Barst zelf naar? Hij maakte een mixtape voor ons.

Sonic Youth
Ook Barsts helden Sonic Youth zijn vertegenwoordigd op zijn mixtape.

Bart Desmet licht toe: ‘Op deze mixtape staat de muziek waar ik van hou en die me inspireert. Ik wil de kans aangrijpen om diep in mijn verzameling te duiken en nummers te laten horen die misschien verrassen, maar die tegelijkertijd als logische keuzes klinken in de oren van hen die mijn muziek kennen. Ik denk dat de mixtape op natuurlijke wijze ebt en vloedt, net zoals ik dat met mijn muziek probeer te doen: van beats naar postrock, via andere invloeden. Ik werd gevraagd om beknop te blijven en een mixtape van een uurtje te maken. De muziek die ik koos dwong me echter om weerbarstig te zijn, hoewel ik denk dat deze mixtape zo beknopt is als mogelijk was – ook al duurt-ie ongeveer een uur en veertig minuten. Ik hoop dat jullie net zoveel van het luisteren naar de muziek genieten als ik genoot toen ik ‘m samenstelde.’

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!