728x90 MM

Tip: Het Fuzz Club Festival

Eind augustus 2019 vind in de Eindhovense Effenaar de tweede editie van het Fuzz Club Festival plaats. Onze tips.
Een afbeelding van Juju

In Gonzo (circus) #152 laat Dimitri Vossen ons kennismaken met de Siciliaanse band Juju. Een van de prominente bands op het Fuzz Club label. En binnenkort op het gelijknamige Fuzz Club Festival in de Effenaar in Eindhoven.

Voor het Fuzz Club Festival kende Eindhoven al drie jaar lang het vernieuwende festival Eindhoven Psych Lab in de Effenaar. Daar werd een puike selectie van geestverruimende muziek neergezet.

Een gebrek aan middelen zorgde in 2017 voor een sabbatjaar, maar algauw bleek dat de organisatie niet bij de pakken neer bleef zitten. In samenwerking met het Fuzz Club-label ging in 2018 een nieuwe en verbeterde versie van het evenement van start.

Platenmarkt

Een puike affiche, een waarlijk psychedelische visuele aankleding en een uitgebreid zijprogramma met een platenmarkt en andere winkeltjes complementeerden een duizelingwekkende line-up. Deze bevatte headliners A Place To Bury Strangers en The Black Angels naast een ruime graai uit de Fuzz Club-catalogus en zorgvuldig uitgekozen acts uit het brede netwerk.

Een exclusieve samenwerking tussen de Eindhovense band Radar Men From The Moon en de labelband 10 000 Russos zorgde voor een lokale noot.

Psychcommunity

Het publiek volgde gewillig, met bezoekers die letterlijk van over heel de wereld toestroomden – andermaal een bewijs dat de Fuzz Club-filosofie van de wereldwijde psychcommunity wel degelijk steek houdt.

Een tweede editie is dus vanzelfsprekend, en een blik op de tot nog toe bekendgemaakte namen doet vermoeden dat het succes van vorig jaar misschien wel overtroffen kan worden.

De Japanse sensaties Kikagaku Moyo en Minami Deutsch, cultfavoriet The Soft Moon, de postpunk van Iceage, labelbands The Telescopes, Vuelveteloca, Juju, Medicine Boy en The Underground Youth.

Het feestje mag dan officieel maar twee dagen duren, besef van tijd en ruimte wordt het eerste dat u er zal kwijtraken.

Lees meer over Juju en over het Fuzz Club label in Gonzo (circus) #152!

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!