Events

Wulpse zondagsmis


Het duo The Devils uit Napels, Italië is op toernee op hun tweede album ‘Iron Butt’, op Voodoo Rhythm, te promoten.

Vorig jaar, toen het duo genaamd naar de gelijknamige film van Ken Russell uit 1971, ‘Sin, You Sinners’ kwam voorstellen, zagen we hen in de Pit’s in Kortrijk. Deze keer paste het daar niet meer in de programmering om één van de showgaatjes voor België of Nederland op te vullen. De uitbaters van café Ziggy en de labelbaas van Never Trust Hippie Records sloegen de handen in elkaar om onze zondagsmis alsnog te verzekeren.
Het duo Th’ F’ck’ng G’dd’mn Luckies trapte de boel af met een setje dat behalve de nummers van hun ep ‘Let’s Get Drunk’, ook nog wat andere nummers bevatte. Echt vlot ging het deze keer allemaal niet. Te weinig pinten binnen en te weinig gerepeteerd waarschijnlijk, maar dat liet het publiek in het zeer goed volgelopen café niet aan zijn hart komen. Er werd luidop meegebruld en nadien verkochten ze nog heel wat ep’s.


Na de obligate verkleedpartij als wulpse non en dito pastoor begonnen The Devils, een uur later dan voorzien, aan hun set. Maar niet na een beetje geterg van het aanwezige publiek. ‘Ni pedale, ni frutti di mare’ (De pedaaltjes voor Vessalla’s gitaar waren in Amsterdam achtergebleven), ‘make rock’n’roll rock’n’roll again’, ‘ni plooien’ en lap. Toraldo mepte waarschijnlijk nooit eerder zo furieus en hard op haar ezelsvellen. De sfeer zat er meteen in. De nummers op ‘Iron Butt’ zijn sowieso al een stuk sneller dan op de voorganger, nu leek het of ze nog een tandje bij stak. Stilaan ontdooide de gitarist en begon hij alsnog door het publiek te waden, gitaar in de hand. Even later was hij opnieuw vertrokken, ditmaal richting de toiletten, alwaar hij zich boven op de toiletpot posteerde, solerend en zichzelf in de spiegel bewonderend tegelijk. Zonder uit zij rol te vallen en verder hun nummers aframmelend alsof hun leven ervan af hing. Vlug even tussen de benen  van de drumster, een verplicht nummertje bij The Devils, en nog een paar lappen erop. Niemand die nog klaagde dat het te laat was begonnen, en Vessalla toch nog met een brede glimlach massaal platen verkopend.
Slaapplek hoefde niet, geld nauwelijks, eten hadden ze al gedaan. Het was op naar de pedaaltjes richting Amsterdam. Of hoe een Italiaanse met een Spaanse Furie de avond had gered.

Gezien: The Devils + Th’ F’ck’ng G’dd’mn Luckies – Ziggy, Kortrijk – 11 februari 2018
Tekst: Patrick Bruneel – Foto’s: Jan Vervaeke (zwart/wit) en Tuur Ryckoort (kleur)

Comments


Reacties


Geen facebook? Reageer hier

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.%d bloggers liken dit: