Geluid

RAUM.

Wreck The Bloodline

Artiest:RAUM.
Titel:Wreck The Bloodline
Label:Clan Destine Records

clandestinerecords.bandcamp.com/album/wreck-the-bloodline

Yannick Franck uit Brussel is een bezig baasje. Al geruime tijd teistert hij de wereld onder verschillende namen (Black SwordsOutlaw CompoundIdiosyncrasia) met zijn eigen versie van gruizige noise-composities. Onder weer een nieuwe naam (RAUM) brengt hij nu zijn eerste plaat uit op het Schotse Clan Destine Records: ‘Wreck The Bloodline’.

Franck is een meester in het langzaam opbouwen van een atmosfeer die steeds verstikkender wordt. Een fundament van synthesizergeluiden, steeds meer opgestapeld, met nare/fijne hihats en snares, overstuurde klappen in het gezicht, vocalen die verhalen over vreemde first dates in een kelder of duiken in Hindoe-mythologie.

Franck creëert met zijn geluiden een wereld die de luisteraar vrijwel ongemerkt mee naar binnen sleurt. Aanvankelijk ontstaat er twijfel: wil ik deze shit wel horen? Maar denken dat je jezelf los kunt trekken is een illusie. ‘Wreck The Bloodline’ is als een gevangenis waar je je naar binnen laat lokken, waar je vervolgens niet meer uit kunt, maar daar eigenlijk wel vrede mee hebt. Want het schuren, het knarsen, het prikken -het zorgt ervoor dat je bij jezelf te rade gaat met vragen als ‘wat the fuck betekent het eigenlijk allemaal’ en ‘waarom doe ik er toe?’ en dat kan fungeren als een catharsis waarnaar je eigenlijk ongemerkt al jarenlang naar op zoek was.

Reacties