Events

Wereldpremière in Oostende


Chambre d’O, het zelfverklaarde huiskamerfestival, streek voor de derde keer neer in Oostende. De bedoeling is om cultuur in de intimiteit van de Vlaamse living te brengen.

Film, literatuur, muziek, podiumkunsten en Chambres d’O XS voor de jeugd. Een mooi en gevariëerd programma van vrijdag 27 januari tot en met zondag 29 januari op verschillende tijdstippen en verrassende locaties.

Mijn aandacht was getrokken door ‘USA 1982 Koyaanisqatsi’ , het nieuwe project van We Stood Like Kings. Op uitnodiging van Chambres d’O kwamen Judith, Colin, Mathieu en Philip met alle plezier en de nodige zenuwen 4 intieme probeer-concerten geven. Met andere woorden een wereldpremière op klein formaat in de half-afgewerkte woning van Dirk Lievens en Ann-Sofie Vande Ginste.

Na deze try-outs verdwijnt We Stood Like Kings in de opnamestudio om ons hun plaat officieel voor te stellen in de herfst.

Na ‘ Berlin 1927’ en ‘USSR 1926’, twee zwart-witte stomme films hebben de neo-klassieke postrockers deze keer gekozen voor de cultfilm ‘ Koyaanisqatsi ‘ van Godfrey Reggio. Ze hopen zo een nog breder publiek te bereiken en tegelijkertijd een antidotum te zijn voor deze verzuurde tijden. Met of zonder film, de herfst ziet er alvast minder somber uit in 2017.


Reacties