Events

Verval door verzuim


Of hoe A.R.C. Soundtracks ,de Noord-Britse urban explorers zich laten inspireren door  bouwvallige plaatsen die door het plaatselijke bestuur aan hun lot worden over gelaten.

Stof, gebroken dakvensters, varens die uit de naden van de vloer schieten, duivenstront en verrot hout….en doodse stilte.  Op 13 september speelden ze in de Kinky Star in Gent , hun laatste halte , na eerder in Wenen, Berlijn, Leipzig, Hradec Kralové, Praag en Bochum hun project voorgesteld te hebben.

Ontstaan uit een trio met K. Craig, David Armes en de ondertussen overleden Marc Rahr brengt A.R.C. Soundtracks een audiovisueel project bestaande uit geïmproviseerde drones, cinematografische soundscapes en experimentele films. Hun handelsmerk is industriële noise met koude melodische structuren en een diepe resonante sfeer en hier en daar spoken words.

Hun nieuwste cd, Dereliction//Mirror (zie GC141), uit op Gizeh Records, en de zesde in de reeks Dark Peaks (telkens 175 exemplaren en elke hoes uniek en handgemaakt ) zuigt dan ook letterlijk het zonlicht uit je ziel en laat je met weinig hoop. Behalve dan de cd die je keer op keer weer wil herbeluisteren….


Reacties