Events

Vallen en weer opstaan


Terwijl TH’ F’kk’n’ G’dd’mn Luckies en Freddie And The Vangrails op donderdag 11 oktober  de Gentse Kinky Star onveilig maakten en er eigenlijk gewoon op uit waren om de frigo- en bierkelder te plunderen, stelde London Bullet een straat verder hun cd ‘Secrets Of The Sewer’ voor in BarBroos (het vroegere Video).

Kortrijkse bierpunkers versus jeugdige branie uit Deinze, mijn keuze was snel gemaakt. Die keuze was enerzijds bevooroordeeld vanwege hun optreden in de Pits in september vorig jaar en anderzijds vanwege hun goede smaak in verband met hun in eigen beheer uitgebrachte cd en zelf gemaakte lay-out van het doosje, tja, mijn foto’s staan er op… London Bullet dus.

De zelf nog maar beginnende twintigers van London Bullet schrijven en spelen muziek die ergens tussen punk en rock ligt (wat dat ook mag betekenen) en steken hun voorkeur voor Engelse punk niet weg alhoewel er deze keer al enkele Amerikaanse invloeden (Fidlar en Ceremony) de kop opsteken. Complexere muziek, meer gitaarsolo’s en meer variatie dan vroeger en het feit dat de frontman, Emile Dekeyser, zijn stem heeft leren gebruiken.

De riool gebruiken ze als metafoor van hoe je als twintiger in de put kan zitten maar wel met de gedachte om er weer bovenop te geraken. Hoe de cd klinkt wordt in de volgende Gonzo(circus) op deskundige wijze door collega Patrick Bruneel besproken, die ondanks een wat oudere leeftijd toch gecharmeerd is door de energie en het geluid van deze jonge punk/rockers.

In de bijna uit zijn voegen barstende BarBroos was hun release dan ook meer dan geslaagd. Blijkbaar is punk nog niet dood en met ‘Where Is My Head’ hebben ze een directe meezinger/ meespringer die kan dienen als referentie voor de band. Voor de vinylverslaafden verschijnt er ergens tegen het einde van het jaar een vinylversie van ‘Secrets Of the Sewer’ op het Noisebleed Records label. Kopen en het eindejaar eindigt met een knal.

Gezien: London Bullet, cd voorstelling ‘Secrets Of The Sewer’ – BarBroos, Gent – 11 oktober 2018


Reacties