728x90 MM

GONZO (CIRCUS) & MUZIEKGEBOUW AAN ‘T IJ PRESENTEREN: Listen to This met Owen Pallett & Noord Nederlands Orkest

In 2011 bestaat Gonzo (circus) 20 jaar en dat vieren we met enkele events waarop we je als lezer van ons blad graag ontmoeten. In samenwerking met Muziekgebouw aan ‘t IJ presenteert Gonzo (circus) op 8 november 2011 in het kader van de serie ‘Listen to This’:

Owen Palett Ryan Pfluger
Owen Palett - Foto: Ryan Pfluger

Owen Pallett & Noord Nederlands Orkest

Kreng

Gonzo (circus)-dj’s

De Canadese violist Owen Pallett is een talent als het gaat om grandioze, meeslepende arrangementen voor strijkers en blazers. Hij gaf de muziek van onder andere Arcade Fire, Grizzly Bear en Last Shadow Puppets een orkestraal randje. Op 8 november staat hij op het podium met het Noord Nederlands Orkest onder leiding van de Berlijnse dirigent André de Ridder voor de integrale uitvoering van zijn eigen songcyclus ‘Heartland’, een magistrale mix van indie pop, orkestmuziek en elektronische beats.

Daarnaast kun je deze avond genieten van twee sets van Kreng. Kreng aka Pepijn Caudron is niet alleen huiscomponist van het Vlaamse theatergezelschap Abattoir Fermé, maar is ook als solo-artiest intussen erg succesvol. Zo stond hij onlangs zelfs op Lowlands met ‘Arcanum (Index III)’, een audiovisueel spel dat beklemt en melancholisch stemt. Speciaal voor het Foyerdeck van het Muziekgebouw aan ‘t IJ maakt Kreng een aangepaste versie hiervan en spelen Pepijn Caudron en Thijs Louis daarna nog een nieuw stuk.

Tussen de bedrijven door kun je luisteren naar experimentele pareltjes uit de collecties van Gonzo (circus)-dj’s Maarten Schermer, Gé Huismans en SebCat (bekend van de RebelUp!Soundclash-avonden). Wie deze drie heren eerder dit jaar aan het werk hoorde tijdens het World Minimal Music Festival in het Muziekgebouw aan ‘t IJ, weet dat het opnieuw verrassende sets worden en dat je meer dan eens bij de dj-boot zult staan om te vragen: ‘Wat is dit?’ Listen to this, dus!

Voorproeven kan alvast via Spotify.

Meer informatie en de complete line-up vind je hier.

Kaartjes voor deze avond kosten normaal €26, maar als je je aanmeldt via Facebook onder vermelding van Gonzo (circus) betaal je slechts €12,50.

Win!Win!Win!

Maar misschien ben je er wel helemaal gratis bij. Gonzo (circus) en Muziekgebouw aan ‘t IJ geven 3 x 2 kaartjes weg voor deze bijzondere avond. Stuur je naam, adres en het antwoord op de vraag: ‘Welke twee boeken vormden de inspiratie voor Heartland?’ voor 1 november 2011 naar klikenwin@gonzocircus.com.

En is Amsterdam te ver of heb je geen tijd op 8 november, dan kun je ook op 11 november naar Owen Pallett. Dit concert vindt plaats in de Catherinakerk en wordt georganiseerd in het kader van ‘3 Nights in Heaven’ in samenwerking met de Effenaar en Muziekgebouw Frits Philips. (www.effenaar.nl/www.muziekgebouweindhoven.nl)

Ook hiervoor geven we 3 x 2 kaarten weg. Stuur je naam, adres en het antwoord op de vraag: ‘Welke twee boeken vormden de inspiratie voor Heartland?’ voor 1 november 2011 naar klikenwin@gonzocircus.com o.v.v. Eindhoven.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!