728x90 MM

Echokamer #16 met Oubys en Monoták

Echokamer was een serie concerten die plaatsvond in het Mediamatic-gebouw aan de VOC-kade in Amsterdam. Gonzo (circus) was co-curator van deze serie. De bijzondere akoestiek werd door o.a. door Oubys aangegrepen om een uniek concert te brengen.

Op woensdag 16 april 2014 vond Echokamer #16 met Oubys en Monoták plaats in de gigantische hal van Mediamatic met zijn bijzondere akoestiek. Het was tegelijk ook het openingsevent van het derde SOTU Festival.

Oubys
Oubys

Monoták
Het Monoták-collectief zal een aantal percussie-instrumenten bespelen, speciaal ontwikkeld door componist Dirk Bruinsma, in combinatie met orgelpijpen. Alle performers en instrumenten zullen verspreid over de ruimte worden opgesteld waardoor het geluid maximaal gebruik zal maken van de aanwezige akoestiek. Met Dirk Bruinsma, Eric de Clerq, Wilbert Bulsink, Tom Myrmel, Anat Spiegel en Bart de Vrees.

Oubys
Oubys brengt een 25 minuten durende compositie met synth sequences en ritmische patronen. De echo’s zullen door Oubys worden gebruikt op zo’n manier dat alle geluiden met elkaar zullen beginnen interfereren wat dan weer zal leiden tot complexe ritmische patronen vol echo. Wannes Kolf – de man achter Oubys – is beïnvloed door Kraut-legendes Faust en Can alsook door ambient-guru Brian Eno. Zijn nieuwe album komt binnenkort uit op het Antwerpse Testtoon records.

Na afloop drankjes + muziekjes van DJ Frank Vis.

 

Praktisch
Echokamer #16 is een samenwerking tussen Mediamatic, Monoták, Gonzo (circus) en SOTU-festival en vond plaats bij Mediamatic, VOC-Kade 10, Amsterdam op woensdag 16 april 2014. Meer informatie vind je hier.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!