728x90 MM

Dossier: concertreeks Echokamer

Echokamer was een serie geco-cureerd door Gonzo (circus) in het voormalige onderkomen van Mediamatic (Amsterdam). Een reeks artiesten speelde er met de bijzondere akoestiek van deze gigantische hal.

Echokamer was een serie, geco-cureerd door Gonzo (circus), in het voormalige onderkomen van Mediamatic aan de VOC-kade in Amsterdam. Samen met andere organisaties en curatoren zoals Natalia Domínguez Rangel, Monoták, De Player en SOTU-festival werd een reeks artiesten uit binnen- en buitenland gevraagd om te spelen met de bijzondere akoestiek van deze gigantische hal. Met verrassende resultaten en als hoogtepunt een jodelavond!

 

Schurend tegen het centrum van Amsterdam liggen op het Oostburgereiland de monumentale Stork Werkspoorhallen. Ook wel bekend onder de naam Jan Van Gendthallen, de architect van het complex, symboliseren zij het tijdperk van industrialisatie die plaatsvond tijdens het begin van de twintigste eeuw.
De akoestiek van de oude hallen was na de verwijdering van het zware fabrieksmaterieel erg bijzonder. De weidse afmetingen bieden geluid de ruimte over lange afstand door de ruimte te bewegen. Een akoestiek die in de juiste handen dus interessante mogelijkheden bood. Jammer genoeg is het pand eind 2014 in commerciële handen overgegaan en is de serie gestopt. Gelukkig zijn via dit dossier de verslagen van de concerten in de reeks terug te lezen!

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!