Geluid

Warm Drag

S/t

Artiest:Warm Drag
Titel:S/t
Label:In The Red
Distributeur:Konkurrent

intheredrecords.com

Vashit Windish (K-Holes, Golden Triangle) en Paul Quattrone (Oh Sees, !!! en Modey Lemon) hebben samen een nieuwe bandje opgericht, Warm Drag genaamd.

Het duo uit Los Angeles heeft ervaring zat en doet het deze keer met zang (Windish) en twee Akai MPC 1000 samplers. Het resultaat van hun samenwerking zijn de tien liedjes die op hun debuut prijken. En daar zit heel wat variatie in.

‘Cruisin’ The Night’ zit in de lijn van ‘Ghost Rider’ van Suicide. Opener ‘The Wanderer’ is stevige postdisco annex new wave waar Vive La Fête jaloers op mag wezen. ‘End Times’ kan zo op het zwoele ’13:13′ van Lydia Lunch, gezongen door een Siouxie-adept dan wel. ‘Lost Time’ wentelt zich krols in het bed van The Jesus & Mary Chain.

We kunnen elk van de tien nummers wel ergens mee vergelijken, al doet Warm Drag er steevast iets eigens mee. Iets aparts ook, want het klinkt hier en daar allemaal net niet overstuurd.

De oorspronkelijke bedoeling van Windih en Quattrone was hun beider muzikale voorliefdes met elkaar te verenigen. Blondie ten tijde van ‘Parallel Lines’, gemaakt met de productietechnieken die The Bomb Squad (een productieteam dat dicht aanleunde bij Public Enemy) gebruikte. Dat laatste is zeer duidelijk in de tweede helft van voornoemd ‘End Times’, met dubby hiphopritmes. Zich amuseren en tegelijk hun cool bewaren vormt de kern van Warm Drag, en dat lukt het duo bijzonder goed.

Reacties