Geluid

The Obsessed

S/t

Artiest:The Obsessed
Titel:S/t
Label:Relapse
Distributeur:PIAS

www.relapse.com

The Obsessed werd al eind jaren 1970 in de steigers gezet door Scott ‘Wino’ Weinrich en een stel van zijn kameraden. Het duurde echter tot 1984 om hun eerste demo op te nemen. Die deed indertijd in het tapecircuit zijn ronde, maar werd nooit officieel uitgebracht.

‘Concrete Cancer’ bevatte vier nummers, die bij de heruitgave van het debuut van The Obsessed, het eerste stuk van de bonuscd vormt. Wino is nooit van de gemakkelijkste geweest, en na wat gedoe werd The Obsessed op pauze gezet, waarna hij vertrok naar Saint Vitus.

Gelukkig voor de fans is er op die tweede schijf ook een concert te vinden uit 1985, geregistreerd tijdens een concert in The Bayou, een club in Washington D.C. En dan is er natuurlijk het reguliere album, dat oorspronkelijk uit kwam in 1990 op Hellhound. Het is als het ware een blauwdruk van wat later doom zou worden, met uiteraard heel veel invloeden van Black Sabbath.

Na bijna twintig jaar nergens meer verkrijgbaar te zijn geweest, krijgt de plaat nu eindelijk een opwaardering. Liefhebbers van doom kunnen opnieuw hun slag slaan, net als fans van één van de vele bands van Wino. De namen Place Of SkullsThe Hidden HandSpirit Caravan en Shrinebuilder zijn namelijk allen in meer of mindere mate bands waar Wino een grote inbreng had, naast zijn solocarrière.

Reacties