Geluid

Adrian Corker & Jack Wyllie

S/t

Artiest:Adrian Corker & Jack Wyllie
Titel:S/t
Label:Chaoide Records

adriancorkerjackwyllie.bandcamp.com

Adrian Corker maakte de voorbije jaren vooral naam als filmcomponist. Rietblazer Jack Wyllie is vooral bekend van Portico Quartet, een gezelschap dat al enkele jaren de afstand tussen improvisatie, elektronica en instrumentale pop probeert dicht te rijden, met resultaten van wisselende kwaliteit.

Op gezette tijden komen ze samen om wat muziek op te nemen en het resultaat van een handvol sessies uit 2014 en 2015 wordt nu aan de man gebracht. Saxen, elektronica en oscillator worden bij elkaar gelegd, en dat levert vrij diverse resultaten op, waarbij de twee soms broederlijk zweven op pastorale winden, maar zich zo goed inlaten met interacties die minder vrijblijvend klinken.

De sax wordt regelmatig gesplitst, ambientgolven worden afgewisseld met pulserend gepruttel en het resultaat is een auditief verbeeldingsspel dat nu eens speels, sober en dromerig klinkt, en dan weer benauwend complex of onheilspellend, op de grens van het bombastische.

Op z’n best klinkt het duo alsof ze Dickie Landry’s etherische klassieker ‘Fifteen Saxophones’ proberen te verenigen met een wringend, hedendaags orkestraal geluid.

Reacties