Geluid

Insecure Man

S/t

Artiest:Insecure Man
Titel:S/t
Label:Fat Possum
Distributeur:Bertus


Insecure Men is het muzikaal project van hoofdzakelijk Saul Adamczewski (The Fat White FamilyThe MetrosThe MoonlandingzWarmduscher) en Ben Romans-Hopcraft (Childhood, Warmduscher).

Zij schreven alle songs, maar in de studio en live worden ze bijgestaan door een uitgebreide schare muzikanten. Deze gelijknamige plaat is hun debuut, opgenomen in de studio van Sean Lennon in New York, waarbij hij ook als producer aantrad. Het is een plaat die genoeg muzikaal glijmiddel bevat om heel gemoedelijk binnen te komen.

Exotica, lounge en gestileerde pop zijn de hoofdingrediënten van dat glijmiddel. Easy listening zou je kunnen zeggen, maar dan van het soort dat al eens aan een opium pijp lurkt want over veel van de songs hangt een waas, een roes. Als je weet dat Adamczewski niet vies is (was?) van een royale portie heroïne of crack op zijn tijd mag dat niet verwonderlijk heten.

De andere hoofdrollen op deze plaat zijn weggelegd voor ijle, saxofoonlijnen die zo uit Duitse softpornofilms uit de jaren 1970 zijn weggeplukt, wazige zanglijnen in harmonie, dikwijls geruggensteund door heerlijke achtergrondkoortjes en cheesy ritmes die je kan terugvinden in de voorgeprogrammeerde beats op goedkope synthesizers.

Dat mag dan allemaal erg goedkoop klinken, de meeste songs kijken je eerst ietwat gedrogeerd maar lieflijk in de ogen, maar blijken na verloop van tijd toch wel een beetje een femme fatale te zijn. Je bent verslaafd voor je het weet.

Reacties