728x90 MM

You Won’t Get What You Want

Daughters uit Providence, Rhode Island heeft een nieuwe plaat. Het heeft lang geduurd. Voorganger ‘Daughters’ dateert al van 2010 en we herinneren we er ons eerlijk gezegd niets meer van. Van ‘Hell Songs’ en vooral debuut ‘Canada Songs’, respectievelijk uitgebracht in 2006 en 2003, wél.

Het kwartet, dat door de jaren heen al eens van bezetting wisselde, bestaat voor dit album uit Alexis Marshall (zang), Nick Sadler (gitaar), Jon Syverson (drums), en Sam Walker (bas). Waar het debuut nog razendsnelle noiserockchaos bevatte, leerden de groepsleden stilaan hun instrumenten beheersen en lijken de nummers bij elk album wat langer te worden.

Gelukkig boeten die meestal niet aan intensiteit en noisereockgehalte in, al zullen sommigen last hebben van de rustiger stukken, zoals op synths en effecten drijvende tracks als ‘The Lords Song’ en ‘Less Sex’. Die twee opeenvolgende stukken vormen echter wel een mooi rustpunt na vier noiserockknallers. Naar het einde van het album toe is er ook nog ‘Ocean Song’, dat de kracht van Daughters vermengt met aan Glenn Branca schatplichtige gitaarmuren.

Daarmee is ‘You Won’t Get What You Want’ meteen een zeer gevarieerde plaat die aantoont dat Daughters nog steeds gewoon zijn zin doet. Bevalt het niet, dan botst het. En het straffe is dat het botsen na een paar keer luisteren heel erg meevalt. Waar we van een aantal nummers initieel vonden dat ze voor geen meter klonken, hebben we die bevinding ondertussen al helemaal bijgesteld. Uiteraard is deze plaat geen ‘Canada Songs’, maar in het oeuvre van de band, op dat debuut na, het beste wat ze tot nu toe hebben uitgebracht.

tekst:
Patrick Bruneel
beeld:
Daughters_YouWontGetWhatYouW
geplaatst:
wo 4 mrt 2020

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!