728x90 MM
Barackca - (c) Patsker Omaer Beguin

We zijn er tegen

Het Mexicaanse Telekrimen haakte op het laatste moment af. Dat bezorgde het Hongaarse Barackca een langer feestje in de Kortrijkse Pit’s.

Van Rome naar Kortrijk in één lange rit, neen, het is de Mexicanen van Telekrimen niet gelukt. Vliegtuig, bus, file in Parijs, chaos in Parijs, chaos in de hoofdjes van de leden van Telekrimen, het kan allemaal. In elk geval verwittigden ze pas na 19h, waardoor er geen vervanging meer mogelijk was.

Het Hongaarse Barackca zou er wel een mouw aan passen. Tegen hun zin (was uiteraard een grapje) zouden ze wat langer spelen. Dat hadden ze inderdaad beter gedaan, want nu duurde de set wel lang  door het vele geleuter en preken voor eigen parochie, maar we hadden daar al snel genoeg van. Het verklaren van de teksten, omdat ze meestal in het Hongaars zijn, hoeft voor ons ook niet echt. Bakkes dicht en spelen maar.

Wat we hoorden deed ons denken aan het Koeienverhuurbedrijf indertijd waar onder meer The Ex en het Italiaanse Negazione kind aan huis waren. Anarchopunk met een vleugje hardcore, tegen het systeem, tegen het kapitalisme, tegen het fascisme, tegen een beetje van alles. Alcohol daarentegen … De band had een voorraadje wijn mee (veertig liter) waar een aantal bandleden gretig van dronken tijdens de set. En met een meezinger als ‘Jawohl Jawohl Wie Lieben Alcohol’ probeerden ze een feestje te bouwen. Echt lukken deed het niet, ook omdat een deel van de aanwezigen duidelijk present was om  Telekrimen te zien, die op We’re Loud indruk hadden gemaakt.

Soit, we voelden ons weer een tiener, hadden best wel lol in de coulissen en onze fotograaf kon de hele avond zijn Hongaars oefenen.

Gezien: Barackca – The Pit’s, Kortrijk – 11 oktober 2022
Tekst: Patrick Bruneel – Foto’s: Patsker Omaer Beguin

tekst:
Gonzo (circus) Crew
beeld:
Barackca-1
geplaatst:
do 13 okt 2022

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!