728x90 MM
Ballet Bombs - (c) M. Opsomer

Verschrikkelijke kutbeesten

Volgende week Roadburn. Maar eerst deden die vermaledijde Ballet Bombs, alvorens op het iconische festival in Tilburg te spelen, dat punkhol op de hoek in Kortrijk aan.

Hun eerste show in België en een soort oefening voor het grote evenement waar ze geprogrammeerd staan tussen een hoop bekendere bands. Is dat wel terecht voor een trio dat een single en een cassette uit heeft, en wiens langspeler nog moet uitkomen?

Wel, we waren al meteen gecharmeerd toen we bij het binnenkomen even naar de merchandise keken en een van de bandleden ons meteen wees op die verschrikkelijke kutbeesten die het hoesje van hun vinylsingle sieren. De hondjes van zijn moeder, of schoonmoeder, dat zijn we in de overdaad van Blauwkes na het concert even kwijt.

Vriendelijk waren ze alle drie en toen ze merkten dat tijdens hun soundcheck de zang er niet optimaal doorkwam, zeiden ze: we gaan het er gewoon mee doen. We hebben al andere zaken gehoord van Nederlanders als het geluid niet helemaal naar hun zin was.

Wat we voordien hoorden van de band op het internet kon ons niet helemaal bekoren. Het klonk allemaal een beetje braaf. Het soort bandje dat wel stevige psychedelische rock wil spelen maar het niet echt kan.

Blinken

Wel, na één nummer mochten we bovenstaande meteen in ons hoofd schrappen. Deze drie speelden potverdorie een echt wel vet potje psychedelica met wat stoner, wat punkrock en zo nog teen en tander. En dat we de zang bij momenten nauwelijks hoorden, stoorde ons niet en de band evenmin. Een muurtje bouwen, daar hadden Rubin “zwoelboy” van Nistelrooy, Erik “el cahole” van de Beek en Frankie Fuzz zin in. De gitaar mocht gieren, dwars doen tegenover de uitstekende ritmesectie en nu en dan een scheutje humor ontbrak evenmin. De band noemt zichzelf niet voor niets de Blink 182 van de garagefuzz. En een titel als ‘Fliedieflatsie’ kan evenmin een voorbeeld van intellectueel geneuzel worden genoemd.

Uit Eindhoven komt de band. Goed om wetend at ze daar nog steeds eigenwijs kunnen rocken. Denk Loose, Motorpsycho, Fuzztones en ga zo maar door. De band tekende net een contract bij het Duitse Noisolution, waar de 10inch ‘Mutations’ zal verschijnen. We staan nu al te popelen om die te horen.

Gezien: Ballet Bombs – Pit’s, Kortrijk – Zaterdag 17 april
Tekst: Patrick Bruneel – Foto’s: M. Opsomer
theballetbombs.bandcamp.com

tekst:
Gonzo (circus)
beeld:
Ballet-Bombs-3
geplaatst:
ma 18 apr 2022

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!