728x90 MM

Trui wordt baai

Er was eens een trui, en die mocht mee naar een concert in Gainsbar, Vlasmarkt, Kortrijk.

Het is een van de cafés waar huidig burgemeester Vincent Van Kwispelstaart ooit, in de tijd dat hij met een t-shirt rondliep pro soft drugs en zelfs een joint opstak in het parlement, pinten kwam drinken. Nu stuurt hij zijn slaafse agentjes om er softdruggebruikers het leven lastig te maken. Kwispelend naar de volgende verkiezingen mag hij dan ook geen trui dragen van Never Trust Hippie Records, op doktersvoorschrift. Het mag absoluut niet, dixit huisdokter en profeet Maggie De Blockluis. En Kwispelstaart buigt nederig zijn pens en gedraagt zich verder. Zijn vrouw dringt aan, wil zo’n trui, maar na de zoveelste verkeersovertreding en boete voor slagen en verwondingen, moet ze als penitentie ettelijke donaties aan Sprotje overmaken. Zonder trui, uiteraard.

Die trui dus, in het zwart natuurlijk vanwege de enorme populariteit van extreem rechts in deze contreien, die nu plots allemaal Belg zijn, omdat er iets gebeurt waar een stel mannen een en dezelfde bal nalopen, en dan juichen omdat ze er een netje om hebben kunnen plooien, heeft het opschrift Never Trust Hippie Records. Met of zonder lange mouwen, dat hangt van de schaar van de belastingdienst af.

Die trui dus, die al een behoorlijke afstand heeft moeten afleggen alvorens ter bestemming te komen, door stakingen bij NMBS, De Lijn, taxi’s en een resem omleidingen, knikte verwonderd toen hij ter plaatse kwam. Was dit niet het café dat zijn baasje jarenlang had uitgebaat? Potverdikkemie, is dat hier nogal veranderd zeg. Het heeft andere uitbaters, van die hippe kerels die heel het interieur hebben veranderd, bandjes vragen en zo wijs zijn dat ze na overdonderdend succes tijdens de jaarlijkse sinksenfeesten meteen een week verlof namen, omdat de drank op was.

Ter plekke kreeg de trui een beroerte, en ging nadien dan maar als baai door het leven. Dat paste beter bij zijn West-Vlaamse roots, en bij zijn nieuwe baasje dat den baai kocht aan de vroegere uitbater, die met een van zijn bands,  Th’ F’kk’n’ G’dd’mn Luckies, een nieuwe single uit heeft. Op Never Trust Hippie Records natuurlijk.

Reden genoeg voor baai om het concert bij te wonen waar ‘Days With A T’ wordt voorgesteld. Een single, wit of zwart, met vijf nieuwe nummers over T, niet zoals het wordt uitgesproken (thee) maar over dagen dat ge zat zijt, of geweest zijt, of gaat zijn. Duiding? Op de hoes staat: ‘I Only Drink On Days Starting With A “T”, Tuesday, Thursday, Today, Tomorrow, Tatruday, Tunday’. Baai vond het leuk en sloot zich aan bij de rest van de meute, dronk er nog een paar en kwam zonder vlekken thuis.

Gezien: Th’ F’kk’n’ G’dd’mn Luckies – Gainsbar, Kortrijk – 21 juni 2018

Tekst: Patrick Bruneel – Foto’s: Stephan Vercaemer

tekst:
Stephan Vercaemer
beeld:
TH' F'kk'n' G'dd'mn Luckies - Foto: Stephan Vercaemer
geplaatst:
za 23 jun 2018

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!