728x90 MM

Tracing Back The Radiance

De productieve Amerikaanse ambient-artiest Jefre Cantu-Ledesma is beslist geen nieuwe naam in de elektronica-wereld. Sinds de opstart van zijn beroemde Root Strata-label krijgt de artiest wereldwijde erkenning. Zijn nieuwste plaat, ‘Tracing Back The Radiance’, is een vervolg op eerdere recente albums waarin je het gevoel krijgt dat je haast begint te zweven.

Hoewel het album maar drie nummers bevat vol repetitieve elektro-patronen, lijkt het alsof je na veertig minuten een intense spirituele trip ondergaan hebt. Een gelijkaardig gevoel overkomt je wanneer je bijvoorbeeld luistert naar ‘Equivalents’, het twaalfde studioalbum van Loscil. Dat laatste album is geïnspireerd op een gelijknamig fotografisch werk van Alfred Stieglitz, die in het begin van de vorige eeuw abstrace foto’s nam van wat zich boven zijn hoofd afspeelde. Net zoals de vormen van de wolken veranderen, verschuift ook de toon en focus van Loscils muziek.

De ene keer klinkt alles rustig en vredevol, terwijl op andere momenten grijzige drones de boventoon voeren. De luisterervaring is net hetzelfde als wanneer je staart naar de wolken. Voortdurend in verandering, wispelturig, subliem. (gvm)

tekst:
Gonzo (circus)
beeld:
JefreCantu-Ledesma_TracingBackTheRadi
geplaatst:
ma 13 apr 2020

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!