728x90 MM

Suspiria

Na de laatste succesvolle tour van Radiohead besloot frontman Thom Yorke zich toe te leggen op de soundtrack van ‘Suspiria’, een nagelnieuwe herwerking van de gelijknamige Italiaanse horrorprent uit 1977.

Yorke grijpt meteen bij de keel, van bij de claustrofobische opener ‘A Storm That Took Everything’, tot het akelige -worden daar hoofden afgehakt, lichamen opengereten?- ‘The Hooks’. De piano voert de hoofdtoon op deze soundtrack, op ‘Sabbath Incantation’ komt koorgezang voorbij; en ‘The Conjuring Of Anke’ combineert beiden. Verder veel muzikale sfeerzetting, wat niet altijd even interessant is zonder beeld, maar toch ook een paar prachtnummers, waaronder het bloedmooie ‘Suspirium’, dat aan piano en zang genoeg heeft om te betoveren.

‘Has Ended’, lijkt -mede door zijn bevreemdende tekstregels “The witches all were singing/ And the water turned grey” en zijn lome trip-hopritme- wel het uitgestoten, verworpen broertje van Radiohead zijn ‘Burn The Witch’. Door het jazzy ‘Unmade’ waait dan weer de geest van Bill Evans. De film was bij het ter perse gaan van dit blad nog niet verschenen, maar het lijkt er niet meteen op dat je bulderend van het lachen de zaal zal verlaten.

tekst:
Mattias Baertsoen
beeld:
ThomYorke_Suspiria
geplaatst:
wo 4 mrt 2020

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!