728x90 MM

Still Cyco Punk After All These Years

Mike Muir is het enige overgebleven originele lid van de iconische band Suicidal Tendencies, die in 1980 werd opgericht in Santa Monica, Los Angeles, Californië. Hun albumdebuut kwam er in 1983, een debuut dat in 1993 door Muir opnieuw onder handen werd genomen. Hij bezat echter de rechten niet, en nam de nummers, samen met enkele singles, opnieuw op, en bracht het uit als ‘Still Cyco After All These Years’.

En dat doet Muir nu nog eens over. Gewoon, omdat hij er zin in had en hij met drummer Dave Lombardo in de gelederen, de nummers eindelijk kan laten klinken zoals hij ze altijd al voor ogen had. Wat daar ook van zij, we kunnen het zien als bloedarmoede om alweer diezelfde nummers in een nieuw jasje te steken of we kunnen de plaat zien als een hernieuwde kennismaking met het vroege werk van deze toch invloedrijke band.

We kunnen er namelijk niet omheen dat het gros van de nummers nog steeds uitermate goed klinken. Klassiekers bijna binnen het crossovergenre, waar metal, (pret)punk en hardcore elkaar ontmoeten. De huidige bezetting, met verder gitarist Dean Peasants (sinds 1996) en bassist Ra Diaz (sinds 2016) zorgen ervoor dat de plaat actueel klinkt en de nummers inderdaad wel net ietsje beter klinken dan bij hun oorspronkelijke release.

Bovendien werd een stel nummers ingekort en vloog de initiële funk er gewoon helemaal uit. Punk moest het worden. Ideaal als eerste kennismaking met de band, of met het vroege werk, en voor fanatici. Binnen een jaar of tien kan Muir de plaat nog eens herkauwen.

tekst:
Patrick Bruneel
beeld:
SuicidalTendencies_StillCycoPunkAfter
geplaatst:
di 28 jan 2020

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!