728x90 MM

Sonic City in beeld

Vorig weekend waren alle ogen gericht op Le Guess Who? in Utrecht. Verslagen daarover kun je hier, hier en hier lezen. Zo’n tweehonderd kilometer zuidelijker was er in De Kreun in Kortrijk het kleine maar fijne broertje Sonic City.

Het grootste gevaar kwam daar in dat bizarre Belgische weekend van het muzikale spervuur en de knallende uitlaten van de deelnemers aan de lokale autorally. Zoals elk jaar op Sonic City kreeg een curator de vrije hand. Dit jaar stelde de Canadezen van Viet Cong zo een mooie affiche samen dat het festival al maanden was uitverkocht. Op zaterdag zorgden onder andere The Pop Group, Protomartyr en Metz voor de muzikale uitschieters.

Fotografe Caroline Lessire dook op zondag voor en achter de schermen van Sonic City. Op die hoogdag waren het opener Shabazz Palaces, – ‘now living in London, but originally from Japan’ – Bo Ningen, Total Control en Lightning Bolt die tekenden voor de muzikale bommen op het podium. Het moet gezegd dat het eigenlijk de hele dag topconcerten regende op dit gezellige fijnproeversfestival. Deze topeditie werd op grandioze afgerond door Thurston Moore en zijn band.

tekst:
Caroline Lessire
beeld:
Lightning Bolt (Foto: Caroline Lessire)
geplaatst:
ma 30 nov 2015

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!