728x90 MM

Septentrion

Landgenoot Geoffroy D., alias Dernière Volonté, manoeuvreert al enige tijd zijn martial industrial richting (militaire) pop; Dawn & Dusk Entwined, een éénmansproject uit Noord-Frankrijk, daarentegen marcheert op het ritme van de oorlogstroms richting slagveld volgens een stilistisch meer conformistisch recept. En dan komt men al gauw terecht in de loopgraven van Der Blutharsch oude stijl, Wappenbund, Blood Axis of A Challenge Of Honour. Dat wil echter niet zeggen dat ‘Septentrin’ in alles martial industrial is, daarvoor sijpelen er te veel andere elementen binnen zoals dark ambient, neo-folk en epische industrial. Daarmee schurkt Dawn & Dusk Entwined tegen In The Nursery en die andere twee interessant recente aanwinsten van Cold Meat Industry, namelijk Rome en Sturmast.
‘Dystopian Partycollection’ is niet de opvolger van ‘Erotikon’, maar een samenraapsel van materiaal afkomstig van gelimiteerde vinylreleases zoals de 10 inch ‘The City Of Stone’ en diverse internationale compilaties (ondere andere ‘Heilige Feuer’, ‘A Rainy November Day In Wroclaw’ en ‘Death Odours II’). Een rode draad is er bijgevolg niet, maar voor wie maar geen genoeg kan krijgen van de capriolen van Lina Baby Doll is dit een prima tussendoortje.
Elke invitatie om het op een zuipen te zetten, is voor de harde kern van Cold Meat Industry – Roger Karmanik (Brighter Death Now), Peter Andersson (Raison D’Être) en Lina Baby Doll (Deutsch Nepal) voldoende om de koffers te pakken en de hele Zweedse santenboetiek te verhuizen. Bovendien is dit trio telkens goed voor een pak extra namen op de affiche. Alter ego’s en nevenprojecten als Bocksholm, Atomine Elektrine of Frozen Faces zijn immers steeds weer dezelfde mensen in andere gedaantes. In februari 20O6 hield hun karavaan gedurende twee avonden halt in Melbourne. Drie lokale acts moeten het menu op smaak brengen: Shinjuku Thief, Manticle en Isomer. De dvd ‘Cold Meat Industry Live In Australia’, die de subtitel ‘Two Evenings Of Delightful Delicacies’ meekreeg, probeert die avonden opnieuw tot leven te roepen. Dat lukt slechts in heel beperkte mate want, zoals vaak het geval is met dit soort acts, valt er op het podium doorgaans weinig te beleven. Dat resulteert bijgevolg in een bijzonder weinig ter zake doende registratie. Muzikaal zit het doorgaans wel snor met Raison D’Être, Shinjuku Thief en Brighter Death Now als weinig verrassende uitschieters. Een flink gevulde dubbelcd ware een veel relevanter alternatief geweest.

tekst:
Gonzo (circus)
beeld:
DawnDuskEntwined_Septentrion
geplaatst:
ma 5 jan 2015

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!