728x90 MM

Pukkelpop 2010 – dag 3 – Welkom in de sauna

Geen beter begin voor dag 3 wanneer bij het binnentreden van het terrein de geur van pis en schraal frietvet je tegemoet waait.

De warme augustuszon heeft de weide al omgetoverd tot een droge modderpoel waarop geen sprietje gras meer te bekennen is. Op zo’n droge plek zetten we ons neer om, terwijl we genieten van de zon, Funeral Party op het scherm aan de Marquee van z’n jetje zien geven. Hun schreeuwerige postpunk lijkt de perfecte antidote voor de stapel wolken die zich over het veld vormen. Aanstekelijk, melodieus en retestrak. Met momenten doemde herinneringen aan The Rapture op ware het niet dat deze Californiërs steviger en gebalder aan het werk gaan.

Pukkelpop 2010 Toro Y Moi
Pukkelpop 2010 - Toro Y Moi- Foto: Maarten Timmermans

De middagzon brandt ongenadig op het tentzeil van de Chateau, onze hang-out voor vandaag. Washed Out cancelde de tour en zo mocht Toro Y Moi als enige de chillwave komen vertegenwoordigen. Chaz Bundick en zijn twee kompanen, twee broers volgens onze inschatting, mochten hun onderkoelde kruising tussen indie en foute jaren 1980 synths op ons oververhitte brein loslaten. Iets te weinig panache, het kabbelde allemaal als een licht zomers briesje langs. Een gevoel dat we wel zouden willen ervaren in deze tent.

Nosaj Thing, Jason Chung voor zijn moeder, mocht dan de Chateau verder opwarmen met zijn stuiterende beats. Zweet gutste van de lijven. Ook al was het te warm, stilstaan was onmogelijk. De hiphopbeats in de clinch met basic rythms was een verslavende trip die de dwaze hitte van Los Angeles dichter bij huis bracht. Korte soundscapes flirtten met elkaar en Nosaj Thing deed zijn naam alle eer aan.

(ks, mt, sb)

tekst:
Gonzo (circus) Crew
beeld:
Pukkelpop-2010-Toro-Y-Moi
geplaatst:
za 21 aug 2010

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!