728x90 MM

Pukkelpop 2008 – Dag 3 – Een onverwachte zonsverduistering

Nadat de eerste groepen van de derde dag ons al zeer konden bekoren – Fuck Buttons ! – gaat het crescendo. De zon brandt ondertussen verder op de jonge hippe lijven.

The National@Pukkelpop
The National - Foto: Maarten Timmermans

Vorig jaar was The National op Rock Herk nog de topact. Hier mogen ze op zaterdagnamiddag aantreden. Bij daglicht, gelukkig in een tent. Het leken ons op voorhand omstandigheden waar de donkere muziek van de groep rond Matt Berninger moeilijk in kan gedijen. Maar we kunnen ons vergissen. En dat bleek al snel. The National nam ons langzaam mee in hun duistere, intense universum. En gelukkig was het daglicht geen probleem. We rijgen de hoogtepunten aan elkaar. Gelukkig na de matige dag van gisteren.

Two Gallants zijn een rootsduo uit San Francisco, California. En als je een Amerikaans rootsduo bent, dan kan je twee dingen doen. Je kan je rustig laten ondersneeuwen in het overaanbod rootsduo’s of je kan je onderscheiden door goeie songs en dito uitvoeringen. Two Gallants kozen in de club duidelijk voor de tweede optie.

Op plaat hadden die van Yeasayer ons nét niet kunnen overtuigen. Goeie songs en mooie samenzang, maar het bleef ons allemaal een beetje te vrijblijvend. Meer goedbedoelde exotica dan hardcore extravaganza. Mààr – en nu komt de maar – op het Club-podium waren de Brooklynezen plots wél gevaarlijk en begeesterend en overtuigend. Wij kijken alvast uit naar hun volgende passage, nu dinsdag in Gent.

(dv, sb en mt)

tekst:
Gonzo (circus) Crew
geplaatst:
zo 17 aug 2008

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!