728x90 MM

Pukkelpop 2010 – dag 2 – een lome start

Dag twee begint ver van veelbelovend.

Pukkelpop 2010 Pulled Apart By Horses
Pukkelpop 2010 - Pulled Apart By Horses - Foto: Maarten Timmermans

Toen we de recentste hype Pulled Apart By Horses in de Shelter een kans wilden geven, viel het meteen op dat de jongens dan wel ballen aan hun lijf hebben, songs vooralsnog niet. Het was luid en hard ook al had de soundman waarschijnlijk met opzet alles een tikkeltje stiller gezet. Hun hardcorebrouwsel heeft duidelijk veel te vroeg hun designerloft verlaten. Strakke jeans, holderdebolder renwerk over het podium maken de miserabele set niet goed. Schrappen van het lijstje dus.

Het met rode stip aangeduidde Blood Red Shoes doet charmant lekker verder waar ze goed in zijn. Basic punkpopsongs met een noisy inslag en enkele fijne melodielijnen. Leuk op een warme zomerdag, vooral de in veel te korte jeansshort gehulde bevallige zangeres die menig tienerhart een paar slagen doet overslaan.

Pukkelpop 2010 Avi Buffalo
Pukkelpop 2010 - Avi Buffalo - Foto: Maarten Timmermans

Die zon doet trouwens goed haar best de festivalganger zo weinig mogelijk comfort te schenken. Een ‘Tragedy’-t-shirt-dragende jongen viel groen weg tijdens het bizar korte optreden van Avi Buffalo. De veel te jonge Amerikanen hadden maar 30 minuten setmateriaal, wat hen even later in de problemen bracht. De liedjes waren op en de klok klikte gestaag verder. De meezingbare hitjes uit hun debuut brachten het publiek aan het dansen. Maar de aandachtspanne was te kort voor het tijdvullende feedbackspektakel op’t einde. Spijtig.

(mt, ks, sb)

tekst:
Gonzo (circus) Crew
beeld:
Pukkelpop-2010-Avi-Buffalo
geplaatst:
vr 20 aug 2010

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!