728x90 MM

Overroepen gefluister

Ik zakte op zaterdag 23 maart af naar de Kreun in Kortrijk om foto’s te nemen op het uitverkochte New Noise: Whispering Sons, It It Anita, Shht en El Yunque.

Voor degenen die het nog niet weten, sedert enkele maanden doe ik het rustig aan en vertoef met veel plezier in mijn Korbeek-Lose liefdescocon. Af en toe kom ik nog eens buiten en wanneer collega Patrick Bruneel een verslag schrijft valt het mij minder zwaar om het liefdesnest te verlaten, maar niet te lang, natuurlijk.

Helaas betekent uitverkocht dan ook dat er ontieglijk veel mensen op een veel te kleine opppervlakte ingepakt worden en dat naar het einde toe een groot aantal mensen het idee hadden dat ze op een braderiefeest of voetbalmatch stonden.
Wie Patrick Bruneel kent kan al raden dat deze verslaggever ten eerste niet in de massa kon staan, ten tweede zich aan alles begon te ergeren en ten derde half en half met een pint in de muur begon te verdwijnen. Ik kon hem alleen maar gelijk geven terwijl ik zelf moest dringen en duwen om toch maar enkele foto’s te kunnen nemen tussen die meute fans. Komt er nog bij dat het me weer te binnen schoot waarom ik niet graag naar de Kreun ga, weten die gasten wel wat belichting is?

Soit, hoe waren de bands? Wel, El Yunque ontgoochelde niet alhoewel ze toch beter eens nadenken over hun voorstelling. In een overbelicht smurfenblauw en op een te groot podium(?) werkte hun act met momenten maar af en toe zakte het wat in elkaar.
Shht daarentegen maakte onmiddelijk indruk met hun imposante geluid en hun act was dan ook perfect in elkaar gestoken. Tot mijn grote verbazing zongen de talrijk aanwezige jonge mensen hun nummers mee en was er dan toch wel een leuke ambiance op en voor het podium. Meer dan geslaagd en een groep om in het oog te houden.
It It Anita bracht daarna wat meer gitaargeweld met hun noiserock maar kon mij pas op het einde wat bekoren, in het begon klonk het wat te rommelig.
Whispering Sons, de hoofdact van de avond, en al maanden gehyped, deed wat ze moesten doen, waardoor ik het eerder slap vond en er te weinig beleving vanuit de groep ging en de beleving eerder bij  de vele oudere (nieuwe) fans te vinden was, door hun overdreven gestes en het meezingen met de hits.

Gezien: New Noise met Whispering Sons, It It Anita, Shht en El Yunque – De Kreun, Kortrijk – 23 maart 2019

tekst:
Gonzo (circus)
beeld:
whispering-1
geplaatst:
vr 5 apr 2019

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!