728x90 MM
Hanne De Backer en Signe Emmeluth van Mudskipper in Het Bos

Oorstof in Het Bos

Tot mijn spijt (eerder schande) ben ik nog niet veel in Het Bos geweest. Een optreden van de Franse Leila Bordreuil bracht daar nog eens verandering in.

Vorig jaar was ze een van mijn favorieten op Le Guess Who? (Utrecht) met een korte maar zeer intense set. Dat een nieuw project met Terrie Ex in de rangen erna speelde, was natuurlijk mooi meegenomen.

De Franse, ondertussen in Brooklyn residerende celliste Leila Bordreuil begeeft zich ergens tussen hedendaags klassiek en noise/drone in. De cello wordt vakkundig door een mengpaneel gestuurd en zo vervormd tot een overdonderend dronerig noisetapijt.

Mudskipper bestaat uit de Belgische baritonsax- en basklarinetspeelster Hanne De Backer, de Deense altsaxofonist Signe Emmeluth, de Nederlandse gitarist Terrie Ex  en de Noorse drummer Paal Nilssen-Love.

Een Europees getint gezelschap waarvan de diverse leden hun kwaliteit eerder ruimschoots bewezen.  Het kwartet begeeft zich in de free jazz regionen, met het experimenteel gitaarspel van Terrie Ex als contrasterend effect. Heel geslaagde set en zelf hadden ze er duidelijk ook veel zin in.

Gezien: Mudskipper + Leila Bordreuil – Het Bos ism Oorstof, Antwerpen – 2 februari 2020

tekst:
bartmarescaux
beeld:
Mudskipper-1
geplaatst:
do 13 feb 2020

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!