728x90 MM

Nachtelijke bespiegelingen in 4AD

Lukraak een concertje meegepikt op zaterdagavond 18 maart in Muziekclub 4AD in Diksmuide. Flying Horseman kwam er hun nieuwe project voorstellen, ‘ROOMS/RUINS’.

Zes weken hadden Bert Dockx, Milan Warmoeskerken, Mattias Cré, Alfredo Bravo, Loesje en Martha Maieu zich vrijwillig opgesloten in de kerkers van De Singel in Antwerpen om er een totaalvoorstelling in elkaar te wroeten. Het resultaat is de verklanking van hun dromen en angsten, zo naakt en confronterend mogelijk, met alle muzikale en thematische obsessies van de muzikanten.

In de 4AD, coproducent met C Mine Genk, Handelsbeurs, AB en De Singel Internationale Kunstcampus, gaven ze meer dan een uur lang een bruisend spektakel waarbij licht noch rook gespaard werd. Dromen zijn bedrog zong Marco Borsato lang geleden maar Flying Horseman bewijst hoe belangrijk dromen kan zijn…

Dat het verstandige mensen zijn blijkt ook uit het feit dat ze eerst nog wat gaan toeren met hun project om pas in het voorjaar van 2018 de plaat te maken en uit te brengen. Ondergetekende en meerdere aanwezigen hebben zich dan maar getroost met de vorige uitgaven van zowel Flying Horseman, DansDans  en Blackie & The Oohoos.

 

Gezien: Flying Horseman, 4 AD Diksmuide, 18 maart 2017

tekst:
Stephan Vercaemer
beeld:
Flying Horseman - (c) Stephan Vercaemer
geplaatst:
vr 24 mrt 2017

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!