728x90 MM

Music For Two

Béla Fleck en Edgar Meyer zijn giganten in de Amerikaanse Bluegrass-scene. Bluegrass!? Saai en voorspelbaar? Niet in de handen van Fleck en Meyer, respectievelijk banjospeler en contrabassist/pianist. Je kunt je zelfs afvragen of dat wat zij laten horen op hun duoplaat ‘Music For Two’ nog wel bluegrass is. De wijze waarop zij op thematisch materiaal improviseren, of zich een Bach-fuga toe-eigenen, plaatst het schijfje in de impro-hoek.
Op ‘Music For Two’ laten de twee musici zich kennen als rasimprovisatoren. Niet in de zin van ‘free’ of avantgarde. Met hun improvisaties zitten ze meer in de hoek van Oregon, dan van John Zorn. Wat zij spelen blijft beschaafd. Maar dan wel beschaafd in de zin van boeiend, van speciaal, van aantrekkelijk, zelfs van mooi. Het zijn een soort van new age-achtige excursies, maar dan zonder alle negatieve implicaties die aan dat genre kleven.
Béla Fleck en Edgar Meyer hebben zich in recentelijk nog wel eens vergaloppeerd aan lichtelijk commerciële uitspattingen, maar met ‘Music for Two’ brengen ze een heerlijke zomerplaat die vooral in de late uurtjes gewaardeerd zal worden.

tekst:
Gonzo (circus)
geplaatst:
ma 5 jan 2015

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!