728x90 MM

Missie volbracht

Er waait een nieuwe wind door de Trix in Antwerpen. Bert Moerman, de nieuwe programmator, wil af van het CC- imago en wil meer aandacht schenken aan de moeilijker muzieksoorten en de niches exploreren. Op 27 april werd er dan ook een eerste stap gezet met Consouling Night.

Om die opdracht in goede banen te leiden werd er een beroep gedaan op  Mike Keirsbilck en Nele Buys, de gezagsvoerders van de HMS Consouling, één van de slagkruisers die al jaren in de woelige waters van de muziekwereld haar sterren verdiend heeft. Hun extra heavy duty materiaal hebben ze nog achterwege gelaten maar aangemeerd in Antwerpen pakten ze eerst uit met  A-Sun Amissa , die als genietroepen de weg voorbereidden voor de zwaardere commandotroepen BARST en YODOK III.

A-Sun Amissa is een instrumentaal muziekcollectief met onder andere Richard Knox en Claire Brentnail (Shield Patterns). Ze stelden er hun nieuw album ‘The Gatherer’ voor, zeer recent uitgebracht op het Gentse label Consouling Sounds. Breekbare poëtische klanken…

Het vijfkoppig commando BARST, met pietje precies Bart Desmet, zorgde daarna voor een spervuur van explosies met zijn episch meesterwerk ‘The Western Lands’. Bezig met een Belgische tournee paste hij perfect in het plaatje.

En om zeker geen gevangenen te maken werd het internationale executieteam YODOK III erop uit gestuurd. In overleg met Bert Moerman werden de Noor Thomas Järmyr (ook Zu) en de Zweed Kristoffer Lo overgebracht om samen met de Antwerpse drone-goeroe Dirk Serries deze glorieuze avond af te sluiten. Met een salvo van lange geluidssculpturen bleef er geen spaander meer heel…

Ondanks de vele brokstukken een meer dan geslaagde koersverandering van de Trix. Maar hopelijk krijgen de volgende troepen een mooier en groter podium en niet opeengepakt in een sardineblikje….

Gezien: A Sun Amissa, Barst en Yodok III, Trix Antwerpen, 27 april 2017

tekst:
Stephan Vercaemer
beeld:
A-Sun Amissa - (c) Stephan Vercaemer
geplaatst:
do 4 mei 2017

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!