728x90 MM

Machinefabriek

Machinefabriek is het vehikel van Rutger Zuydervelt, een jonge laptopper/elektro-akoestisch musicus uit Arnhem, die in eigen beheer een gestage stroom geluidsdragers het licht laat zien, vaak in het formaat mini-cd. Die cd-tjes dragen titels als ‘Hieperdepiep’, ‘Lief’, ‘Pieces’, ‘Bij Mirjam’ of ‘Voor de Prullenbak”. Daarnaast maakte Zuydervelt cd’s onder de naam De Elektronikawinkel (‘Music By Accident’) en Flex (‘Hold On To Your Heartstrings’).
Een paar zaken vallen op bij het beluisteren van deze artistieke uitingen van Zuydervelt: allereerst de muzikale verscheidenheid, tussen heftige noise en bijna lieflijke elektro-akoestische muziek – Zuydervelt bespeelt letterlijk alles wat hij voor handen heeft en maakt daar dan fraaie elektro-akoestische muziek van.
Vervolgens de speelse muzikaliteit die het tot een genot maakt om zijn brouwsels te beluisteren en de meer dan aardige visuele presentatie – alle covers zijn een lust voor het oog.
En als laatste –als alle vermelde data op de cd-tjes kloppen– het feit dat ze alle in relatief korte tijd (iets meer dan een jaar) tot stand gekomen zijn. Rutger Zuydervelt stroomt blijkbaar over van de ideeën – en als daar af en toe een zwakker ideetje tussen zit, versterkt die zwakheid de impact van de rest.
Het zou me niet verbazen als Zuydervelt in de toekomst meer van zich zal laten horen: als Machinefabriek of onder een andere/nieuwe artiestennaam.

tekst:
Gonzo (circus)
geplaatst:
ma 5 jan 2015

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!