728x90 MM
Kookaburra - (c) Stephan Vercaemer

Lang geleden en rap voorbij

Het was de afgelopen periode toch even mogelijk om concerten te organiseren. Zo lukte het Kookaburra toch om te spelen in Boutersem.

Na het versoepelen van de corona maatregelen mochten er opnieuw concerten gehouden worden voor een beperkt aantal toeschouwers aan bubbeltafels en met veel regeltjes: niet rondlopen, vooraf reserveren (nooit echt mijn ding geweest), mondmasker dragen en zo nog wat. Grote afstanden afleggen om uiteindelijk op een stoel te belanden en de ambiance van voorheen te moeten missen, nee, merci, tot ik een drietal weken geleden (10 oktober) een affiche zag passeren op Facebook voor een optreden van Kookaburra in MAGAZIJN DE SNOEK in Boutersem. Reservatie niet nodig, een paar straten van mijn deur en een interessant groepje.

De mannen van Kookaburra, Max D’Hulster (zang/gitaar), Dimitri De Backer (zang/bas en actief bij Ponykamp), Joren Verhaegen (drums) en Cédric Tielemans (gitaar/synthesizers), zouden normaal gezien de eerste augustus samen met Cuts&Bruises spelen  in MAGAZIJN DE SNOEK maar Covid 19 bepaalde anders en zodoende werd dat optreden uitgesteld en speelde Cuts&Bruises de derde oktober en Kookaburra de tiende oktober. Komt daar nog bij dat de mannen ondertussen hun eerste fysieke LP ‘Dry Eyes/White Mice’ (Resurrection Records, Gazer Tapes en Wagonmaniac Music), opgenomen in de Hightime Studio van Thomas Valkiers ),  klaar hebben en een meer dan behoorlijke promo single ‘Dacelo Novaguineae’ op de wereld hebben losgelaten, waardoor het optreden een soort van try out was. Een try out in een rare tijd met veel beperkende regels , een publiek dat niet mag dansen en waarbij het volume ook al aan banden gelegd wordt. Wat ik vooral onthou van die avond is dat in betere omstandigheden deze avond met Cuts&Bruises als voorprogramma en  Kookaburra als hoofdact een meer dan welgekomen uitje zou geweest zijn. Een mix van garagerock en fuzz met een hoog energiegehalte , broeierige klanken, strakke gitaren, harde bas en verrassende toetsen. Hopelijk kunnen deze ambitieuze speelvogels op 10 december hun plaat voorstellen in de Kavka in Antwerpen.

Gezien: Kookaburra in Magazijn De Snoek, Boutersem – 10 oktober 2020

tekst:
Stephan Vercaemer
beeld:
Kookaburra-9
geplaatst:
do 5 nov 2020

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!