728x90 MM

Innere Freuden Solo-Improvisationen mit prparierten DJ-Mischpult

Het kartonnen doosje, met foto’s van straatstenen in verschillende patronen, biedt op het eerste gezicht weinig informatie. ‘Innere Freuden – Solo-Improvisationen mit präparierten DJ-Mischpult’ staat op de voorkant. Binnenin is te vinden dat ‘alle Titel gespielt und aufgenommen’ werden ‘von Goh Lee Kwang’.
Goh Lee Kwang is een muzikant uit Maleisië, die een tijdje in Berlijn gewoond heeft, en daar de gelegenheid kreeg een plaat te maken. Goh Lee Kwang is geen gewone muzikant. Hij bespeelt op ‘Innere Freuden’ een zogenaamde non output mixer. Het is elektronische muziek, maar dan wel van een beperkt soort. Door met een mixer zonder input te werken, werk je eigenlijk met de ruis van het apparaat. Gemanipuleerd door de vele instellingsmogelijkheden van een mixer en uitversterkt levert dit muziek op dat zowel intrigeert als irriteert. Het cd-doosje vermeldt nog: “No pre-programming, on going effects or post overdub”. Daar moet je het als luisteraar mee doen.
Live in een concertprogramma in Utrecht, waarbij Goh Lee Kwang samenspeelde met gitarist Lukas Simonis, bleek waartoe hij werkelijk in staat is. Blijven de ruisjes, geratel en de opgewekte ritmes op de plaat nogal statisch, in een combinatie met een andere muzikant worden die klanken pas werkelijk muziek.

tekst:
Gonzo (circus)
geplaatst:
ma 5 jan 2015

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!