728x90 MM

II

Primitieve psychedelische black punk is hoe het Antwerpse Babylon Doom Cult Invunche aanprijst. De deels Nederlandse, deels Chileense band (als we het goed hebben gewoon één persoon met meerdere persoonlijkheden) bracht zijn eerste cassette uit in 2014, in eigen beheer. Levertraan bracht de cassette opnieuw uit in 2017 en daar bleef het even bij. The Ride Of The End bracht in oktober 2018 ‘II’ uit op cassette, een release die nu ook op vinyl wordt uitgebracht.

De band, mijnheer Invunche dus, treedt zelden op, zoals het een echte misantroop betaamt. En als hij het wel doet, zoals per uitzondering op de releaseavond voor de vinylrelease, doet hij het samen met het gezellige orkestje genaamd Alkerdeel. Beide bands delen hun voorliefde voor rauw klinkende muziek die nauw verwant is aan black metal maar het helemaal niet is.

Rauwe punk met een zwarte nagelrand en een voortreffelijke haat jegens alles en iedereen, dat hebben ze zeker gemeenschappelijk onder elkaar, en met ons ook nog. We dachten ook aan Okkultokrati, al kan het ook zijn dat we gewoon zin hebben om het debuut van dat stel ongeregeld nog eens te draaien.

Het Gentse Vort bracht zijn demo uit op Kerstdag van vorig jaar (Bandcamp) en die krijgt nu een fysieke release op een fysieke single. Zwartgeblakerde rauwe klanken zijn het, voortgebracht door bassist K.P., drummer T.S. en gitarist S.A. Wie de zanger is, mogen we niet weten. Daarvoor is het trio te mensenschuw.

Gedrieën zijn ze een grote liefhebbers van old skool death metal en dat is duidelijk te horen aan ‘Subdermal Putresence’ en ‘Augmentation Of The Black Void ‘. Vort is lomp. Lompheid veroorzaakt door te veel tijd door te brengen in de Gentse Schapenstal (een wansmakelijk monument annex architecturaal wangedrocht in het centrum van deze soms aangename stad). Vort klinkt misschien wat ouderwets, maar wij vinden het alvast hemels lawaai.

tekst:
Patrick Bruneel
geplaatst:
di 7 apr 2020

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!