728x90 MM

Enter The Slasher House

Animal Collective zendt zijn zonen uit. Het solowerk van Noah ‘Panda Bear’ Lennox is genoegzaam bekend, maar Avey Tares (David Portner) solodebuut ‘Down There’ viel in 2010 een beetje tussen de plooien. Wegens een pak donkerder en beklemmender dan Panda Bears loopy Beach Boys updates, waarschijnlijk. Let wel: ‘Enter The Slasher House’ is géén opvolger van ‘Down There’ – Slasher Flicks zijn een volwaardige groep, met naast Portner nog Angel Deradoorian (ex-Dirty Projectors) op toetsen en Jeremy Hyman (Ponytail en Dan Deacon) op drums. De band grossiert in uptempo songs, die moeiteloos naast de minder gecompliceerde euforische anthems van Animal Collective kunnen liggen.
Natuurlijk klinkt alles waaraan Portner zijn springerige vocalen leent als instant-Animal Collective, maar er zijn ook verschillen. Zo is ‘Blind Babe’, met zijn heerlijke mitraillette-groove meer punk dan AC ooit was, en de vooruitgeschoven single ‘Little Fang’ herinnert met zijn cocktailbargitaar aan het meest aanstekelijke en toegankelijke van Ducktails. ‘Roses On The Window’ is dan weer Ween zoals ze klonken toen ze nog viersporenrebellen waren. Lichtjes verontrustend, maar hogelijk amusant, dus.
En ‘Catchy (Was Contagious)’ is een behoorlijk schizofrene song, met niet één maar twee refreinen, waarvan er minstens één zich de komende vijf jaar met stevige regelmaat oorwormgewijs in onze hersenen zal vastbijten. ‘Enter The Slasher House’ als onmisbaar bestempelen, zou de waarheid geweld aandoen, maar wie in afwachting van een opvolger voor ‘Centipede Hz’ lichtjes zenuwachtig wordt, kan zich hier absoluut geen buil aan vallen.

tekst:
Stijn Buyst
beeld:
AveyTaresSlasherFl_EnterTheSlasherHou
geplaatst:
ma 5 jan 2015

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!