728x90 MM

Dubbel feest tijdens BRDCST

De derde editie van BRDCST, het jaarlijkse innovatieve indoorfestival van de AB, is weer achter de rug. Van 4 tot en met 8 april kon er gesmuld worden van hun muzikale buikgevoel met de nadruk op global sounds.

Doordat Brussel niet bij de deur is en er zoveel te doen was, moesten er keuzes worden gemaakt. Na een avond met Otto Lindholm en Myrkur en de eigenzinnige interpretatie van Sister Ray (The Velvet Underground) door BARST was het de beurt aan 10 jaar Consouling Sounds met Dirk Serries die al 30 jaar muziek maakt met onder andere Scatterwound, Fear Falls Burning en YODOK III.

Zondagavond, 8 april was er voor de liefhebbers van ambient/improv/drone het 10-jarig verjaardagsfeestje van Consouling Sounds waarbij ze Dirk Serries, drone-meester bij uitstek en 30 jaar actief, uitgenodigd hadden om het BRDCST festival in de AB club af te sluiten. Als liefhebber en met een persoonlijke uitnodiging van dit icoon om foto’s van deze onvergetelijke avond te maken, was ik getuige van de reünie van drie van zijn projecten. Stratosphere (Ronald Mariën) mocht het feestje op gang trekken en na een kwartiertje namen Dirk Serries en Hellmut Neidhart (N) over, als zijnde Scatterwound. Een geluidsmuur aan grensverleggend gitaargeweld deed ons al tot een eerste climax komen. Na een korte pauze was het de beurt aan Fear Falls Burning, een project van Serries dat al lange tijd ‘on hold’ staat maar dat voor deze avond met Tim Bertilsson (drums) en Colin Webster (sax) zorgde voor een tweede climax. En tot slot mocht Dirk aantreden met Tomas Järmyr (drums) en Kristoffer Lo (tuba) als YODOK III. Wie dit trio al aan het werk gezien heeft, weet dat er een explosie volgt en deze keer was de knal nog luider dan tevoren en de nazindering nog dagen voelbaar. Grandioos…
Tot slot stelde Dirk Serries zijn nieuwe plaat/cd voor, ‘Epitaph’, op het Gentse Consouling label,  zijn meest melancholische ambient stukken tot nu toe.

Gezien: 10 jaar Consouling Sounds met Dirk Serries – AB Club, Brussel – 8 April 2018

tekst:
Stephan Vercaemer
beeld:
serries-4
geplaatst:
do 12 apr 2018

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!