728x90 MM

Dour 2008 in cijfers op dag 4

De cijfers zijn binnen. In totaal werd Dour gedurende vier dagen bezocht door 144.000 muziekliefhebbers. 30.000 van hen bleven gezellig kamperen. Daar was dan ook de ruimte voor nadat het terrein 25% was opgerekt. Dat zijn dus wel wat meer zere voeten van het vele wandelen.
Ook leuk om te weten is dat 40% van de bezoekers uit Wallonië en Brussel komt. 35% is Vlaams en 19% komt uit Frankrijk. Het grootste aantal minderheden op Dour bestaat uit Engelsen en Nederlanderd die beiden 3% van de Dourbevolking uitmaken.
Het Franse feestje werd gevierd bij Svinkels. Een uur lang werden de Franse hiphoppers toegejuicht door hun landgenoten en anderen. Het publiek was maar wat blij om de middelvinger richting Sarkozy op te steken toen Svinkels daar om vroeg. Tegen het einde van de set werd de tent bijna afgebroken zo content was het publiek met het optreden van de Fransen, die in de rug werden gesteund door een zeer strakke liveband. Volgend jaar gaan die Fransen de grens van de twintig procent misschien wel slechten in de bezoekersgraad. Op voorwaarde dat Svinkels er ook weer bij is.

tekst:
Dimitri Vossen
geplaatst:
zo 20 jul 2008

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!