728x90 MM

Donkere delicate touch op BRDCST

De derde editie van BRDCST, het jaarlijkse innovatieve indoorfestival van de AB, is weer achter de rug. Van 4 tot en met 8 april kon er gesmuld worden van hun muzikale buikgevoel met de nadruk op global sounds.

Doordat Brussel niet bij de deur is en er zoveel te doen was, viel mijn eerste keuze op een avond met Otto Lindholm en Myrkur. 
Nog juist op tijd om een glimp op te vangen van de in duisternis gehulde Monnik die zijn set aan het afronden was. Aan de reacties nadien te horen, kunnen we melden dat het weer in orde was.

Daarna was het de beurt aan Otto Lindholm, eigenlijk de reden waarom ik  deze avond uitgekozen had, die zijn recente plaat ‘Alter’ (Gizeh Records) ten gehoor kwam brengen. De aanwezige black metalfans van Myrkur werden toch wel heel stil bij het horen van de prachtige melancholische klanken die uit de contrabas schuurden en mooi in balans waren met de elektronica. Otto Lindholm blijft evolueren en iedere keer weet hij het publiek te betoveren, mij incluis.
Myrkur, de Deense black metal groep rond Amalie Bruun en de reden van een uitverkochte AB club,  mocht het programma afsluiten. Donkere Noorse isolatie met een vrouwelijke en delicate touch. Met andere woorden, gitaar en drumgeweld in combinatie met een frêle meisjesstem en af en toe folky elementen zoals een tympanum (handdrum). Mooi maar niet mijn ding maar aan de knikkebollende hoofden rondom mij te zien, zal het wel goed geweest zijn. Jammer dat er geen bisnummer was…voor de fans.

Gezien: Monnik, Otto Lindholm en Myrkur – AB Club, Brussel – 5 april 2018

tekst:
Stephan Vercaemer
beeld:
Myrkur - (c) Stephan Vercaemer
geplaatst:
wo 11 apr 2018

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!