728x90 MM

Dit is geen sprookje

Een avondje Pit’s, daar zeggen we niet snel nee tegen. Tijd dus om ons uit onze zetel te hijsen.

The Denyals uit Rijsel mochten de avond openen. Zoals een gewoonte lijkt te worden, kwamen we iets te laat. Niet dat we veel gemist hadden. Onze fotograaf stond alweer buiten na een paar nummers en dat is meestal geen goed teken. Opdracht volbracht (een foto gemaakt) en wegwezen. Veel deed de doordeweekse punkrock die de band speelde ons ook niet. Zo weinig eigenlijk dat we ons niets meer herinneren van wat we hebben gehoord.

Dat kunnen we niet zeggen van het trio Weird Omen uit Limoges, Fransozenland. We zagen hen eind 2018 al eens het beste van zichzelf geven en waren dus heel benieuwd of ze zichzelf nog zouden overtreffen. Er is een nieuw album te promoten (‘Surrealistic Feast’), dat ze jammer voor ons en de meeste andere aanwezigen, niet bij zich hadden. Jammer. We gaan ervan uit dat het vooral de nummers zijn van die plaat die het trio heeft gebracht. De volumeknop naar rechts en er meteen aan beginnen. Het was tijdens de soundcheck al meteen duidelijk dat de band er zin in had. Wij ook van wat we op dat ogenblik al hoorden. We werden niet teleurgesteld. Van zodra de band aan zijn set begon, wisten we weer waarom we het de vorige keer zo goed vonden.

Martin Daccord (gitaar, zang), Fred Rollercoaster (saxofoon) en Remi Lucas (drums, zang) hebben ervaring opgedaan in bands als King Khan & The Shrines, Anomalys, Bee Dee Kay & The Roller Coaster en Escobar. Niet dat die referenties er nog toe doen. Weird Omen heeft helemaal zijn eigen geluid gevonden. Een tot de basis herleid drumstel, een punky gitaar en een saxofonist in foute luipaardkledij die zich in het zweet blaast. Feedbackend met zijn saxofoon, die door allerlei vervormers wordt geloodst tot hij als de ontbrekende bas klinkt. Een heftige versie van The Kinks en The Cramps die een potje postpunk neerzetten waar geen verweer tegen is. Genieten zullen we, van de eerste tot de laatste. Fuck, wat een band is me dit geworden.

Gezien: The Denyals + Weird Omen – The Pit’s, Kortrijk – 28 maart 2019
Tekst: Patrick Bruneel – Foto’s: Bart Marescaux

tekst:
Gonzo (circus) Crew
beeld:
WeirdOmen1
geplaatst:
di 2 apr 2019

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!