728x90 MM
Martin Savage Gang

Die zondag in de Pit’s

‘Heiligt steeds de dag des Heren’ luidt het derde gebod. We nemen het niet zo nauw met al de andere geboden, dus om dat te compenseren heiligen en vieren we de zondag extra hard in de Pit’s.

Zondag-Pit’sdag is ondertussen een mooie nieuwe traditie. Alvorens naar de Sint-Rochuslaan 1 af te zakken, gingen we een kijkje nemen bij Operatiekwartier waar Isolatietape (aka Marnix Defauw) een uur lang plaatjes mocht draaien. We volgden zijn mixtapes nauwgezet tijdens de lockdowns en wisten dus waaraan we ons konden verwachten. Het betere schuim der aarde. Een uurtje heerlijke zwarte pokkeherrie als soundtrack voor de blauwe hemel en het stralend zonnetje. We zijn alvast blij dat de afgrijselijke sexpop Doja Cat deze keer uit de set bleef.

In de Pit’s was de opener van de avond Johnny Flamingo, waarmee we de band uit Vilvoorde bedoelen en uiteraard niet de zwansburgerzaak uit Diest. De jongeheren speelden een potje heerlijke no-nonsense garagerock. Drummer Stefan Joosten was naar eigen zeggen getuige van de oprichting van de Pit’s in 1988. Zou kunnen. Sommigen onder u zullen zich ook wel herinneren dat hij ooit het opperhoofd was van ons aller Gonzo (Circus). Het was echter de eerste keer dat hij mocht aantreden op de Heilige Bühne van de Pit’s. Onterecht! De jarenlange liefde en passie voor het genre waren duidelijk hoorbaar en het publiek genoot er duidelijk van. Voor mij persoonlijk mocht de set een paar nummers ingekort worden. Mierenneuken en zagen is als een hostie en bij te veel zagen (of hosties eten) kan de toegang tot de Pit’s ontzegd worden. Ik zwijg dus wijselijk.

Hierna mocht het Zweedse trio Martin Savage Gang het podium betreden. De band beschrijft zichzelf als ‘Stockholm City’s first and only rock’n’roll band!’. Mocht dit effectief zo zijn, kon Stockholm nog steeds trots zijn op zijn rock’n’roll scene. Strakke gitaarlijnen, catchy zanglijnen, groovy synths, swingende drums, een ZZ Top cover (of was het nu een cover van The Nightcaps?) maar vooral heel veel plezier op en naast het podium. Dit is hoe een rock’n’roll show hoort te zijn. Martin Savage en de zijnen rockten zo hard dat we spontaan uit code oranje in code geel vlogen.
Ook naast het podium stelde Martin Savage Gang niet teleur. De kleine distro die ze meehadden bevatte enkele absolute parels. Tot zover mijn voornemen om minder platen te kopen.

Gezien: Martin Savage Gang (S) + Johnny Flamingo (B) – Pit’s, Kortrijk – Zondag 6 maart 2022
Tekst: Maxime Opsomer

tekst:
Gonzo (circus)
beeld:
Martin-Savage-Gang
geplaatst:
vr 11 mrt 2022

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!