728x90 MM

Design protest

Lieve Zusjes-Stoere Broers, het Kortrijkse cargo-bike-collectief met groene gedachten, heeft er een nieuw speelkameraadje bij.

Samen met Marathon Of Dope (Patrick Skene, Pip Skid/ Canada en Tom De Geeter, Speed Dial 7/ België) een music download service voor Indie, Rap en Electronica, organiseren ze de nieuwe Vuursessies en ligt de nadruk dan ook op HipHop/Rap acts.

Voor Vuursessie #6 : MOD Sessions #2 hadden ze Ceschi (Chess-Key)  Ramos uit New Haven , Connecticut te gast. Deze theatrale en progressieve live performer brengt een mix van folk rap, indie , akoestische gitaar en is meer een singer songwriter dan een volbloed rapper. Met zijn broer David Ramos beheert hij het onafhankelijke platenlabel Take Four, Inc., een knipoog naar het feit dat Ceschi op zijn rechterhand een vinger mist. Door te kiezen voor muziek heeft de jongeman al menig job en lief verloren. Hij verkiest kunst boven profijt en met het hart op de juiste plaats maakt hij folkrap voor degenen die nauwelijks toekomen in het leven. Een onschuldig ogende Ceschi gebruikt dan ook als ultieme wapen zijn aparte manier van humor en zelfrelativering en staat er voor bekend dat de man moeilijk te stoppen is, wat ook bij deze Vuursessie het geval was. Na eerder de Oostbloklanden, is hij nu voor de eerste keer op ronde door Frankrijk en België waar hij toch meer moeite ondervindt om optredens te doen. Het enige minpunt was dat de kerel zich onwennig voelde in het designproject van Stad Kortrijk en daardoor regelmatig verwisselde van plaats om te spelen…

Er werd voor deze Vuursessie gekozen om het optreden te laten doorgaan op het Nelson Mandelaplein, voorheen Kortrijk Weide. Op deze site is Kortrijk bezig met hun prestigieuze project (evenementenplein,  olympisch zwembad (het moet het grootste van de streek zijn, compensatiegedrag van de burgemeester?), multifunctionele evenementenhal en Hangar K,  i.s.m. Studiebureau Technum en tuinarchitect Denis Dujardin). Terwijl het collectief Lieve Zusjes-Stoere Broers gekend was om een tegencultuur te bieden voor de Kortrijkse autocultuur, vind ik het raar dat ze nu op het uithangbord van de natte designdromen van de Kortrijkse politiek een evenement organiseren waarbij er dan ook gemikt wordt op een specifiek muziekgenre terwijl vroeger verschillende genres aan bod kwamen en er dan ook meer Kortrijkzanen de moeite deden om die optredens bij te wonen. Dat het vuur niet hoog oplaaide was dan ook bij gebrek aan de houtblokken die de bezoekers als vrije betaling meebrengen.

Gezien: Vuursessie #6: MOD Sessions #2 Ceschi Ramos – Nelson Mandelaplein, Kortrijk – 4 juli 2018

tekst:
Stephan Vercaemer
beeld:
Ceschi - Foto: Stephan Vercaemer
geplaatst:
za 7 jul 2018

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!